Bundy75 Opublikowano 29 Października 2016 #1 Opublikowano 29 Października 2016 Serdecznie witam Koleżanki i Kolegów palaczy kotłowych :-) Mój staż w kotłowni to jakieś 8 sezonów spędzonych na walce z trudnym paliwem, jakim jest węgiel kamienny (ekogroszek). Od tego sezonu w moim piwnicznym laboratorium (określenie wymyślone przez moją żonę, kiedy na długie godziny znikałem w piwnicy, żeby "doktoryzować się" z parametrów sterownika itp.) duże zmiany - nowy kocioł (Atmos AC25S) z palnikiem pelletowym (Eco-Palnik VIP) + automatyka Plum (EcoMAX 850 + EcoSter Touch + EcoNet 300). Cały zestaw śmiga jak marzenie, a w kotłowni w końcu zagościła czystość i porządek :) W porównaniu z poprzednim kotłem, tutaj automatyka robi za mnie większość roboty :) Oczywiście jako osoba "techniczna" nie mogę sobie odpuścić przyjemności grzebania w opcjach i optymalizacji pracy całej instalacji. Jeśli na Forum są użytkownicy podobnych instalacji (tzn. palnik pelletowy + automatyka Plum), to jestem jak najbardziej otwarty na wymianę doświadczeń (w moim przypadku raczej na pozyskiwanie doświadczenia). Trzymajcie się ciepło :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.