PiotrT86 Opublikowano 24 Października 2016 #1 Opublikowano 24 Października 2016 Witam, mam problem z cieknącym kaloryferem. Wyciek znajduje się na dolnym "kapslu" jednego z żeberek. Prosiłbym o radę czy może spuścić wodę, zerwać ten "kapsel" i wkleić go na nowo, np. na silikonie, czy ewentualnie istnieje jakieś inne rozwiązanie. W załączeniu przesyłam zdjęcie wycieku.
tommy07 Opublikowano 24 Października 2016 #2 Opublikowano 24 Października 2016 Do takiej zabawy i tak musisz kolego spuścić wodę i zdjąć grzejnik , najpewniejszym rozwiązaniem jest usunięcie cieknącego żeberka przez rozkręcenie grzejnika. Widzisz nie przeczytałem twojej stopki , jeśli grzejnik jest w piwnicy i estetyka nie gra zbytniej roli to zawsze można pobawić się w klejenie tego np poxiliną.
kazimip Opublikowano 25 Października 2016 #3 Opublikowano 25 Października 2016 do wymiany jedno żeberko .Proponuję wezwać jakiegoś hydraulika który mógłby to zrobić, ze względu na posiadany klucz do rozkręcenia oraz okoliczność "zardzewienia" złączek pomiędzy żeberkami.
kazimip Opublikowano 25 Października 2016 #4 Opublikowano 25 Października 2016 Do takiej zabawy i tak musisz kolego spuścić wodę i zdjąć grzejnik , najpewniejszym rozwiązaniem jest usunięcie cieknącego żeberka przez rozkręcenie grzejnika. Widzisz nie przeczytałem twojej stopki , jeśli grzejnik jest w piwnicy i estetyka nie gra zbytniej roli to zawsze można pobawić się w klejenie tego np poxiliną. kleje tego typu wprawdzie ładnie trzymają ale nie są termoplastyczne a grzejnik się "rusza"wraz ze wzrostem temperatury, i połączenie może puścić w najgorszym czasie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.