jakies123 Opublikowano 18 Października 2016 #1 Opublikowano 18 Października 2016 Witam wszystkich Posiadam w domu piec w kotłowni do ogrzewania centralnego czyli ogrzewa grzejniki i osobno posiadam bojler na gaz co ogrzewa wodę do mycia. Chciałem do siebie do domku zakupić taki piecyk http://allegro.pl/piec-kominek-blist-b22e-19kw-z-plaszczem-wodnym-i5867739748.html Czytałem ze takie kozy są lepsze ekonomicznie od pieca co posiadam już. ( chyba że tak nie jest ?).Jaki dobrać piecyk wolnostojący większa mocą chyba lepiej ... . zamierzam w pokoju zamontować taki piecyk. Czy ciężko zrobić to samemu ,czy musi być fachowiec ?Co do podłączenia takiego piecyka będzie trzeba kupić jeszcze ?
alex33 Opublikowano 19 Października 2016 #2 Opublikowano 19 Października 2016 jakies 123 porównaj parametry techniczne kominków i kotłów podobnej mocy,zanim kupisz to cudo.
jakies123 Opublikowano 19 Października 2016 Autor #3 Opublikowano 19 Października 2016 no dobrze ok :) czyli ten piec kominek jest słaby ?
Logan Opublikowano 20 Października 2016 #4 Opublikowano 20 Października 2016 Witam. Szkoda wałkować temat tego typu od nowa. Ja bym sugerował, poczytać: fora, książki, blogi, nie broszury producentów. Nie obraź się, ale z Twoich postów wynika, że nie masz pojęcia o podstawach, w tym temacie. Pozdro
Pewen Opublikowano 26 Listopada 2016 #5 Opublikowano 26 Listopada 2016 Ja też proponuję 3 razy zastanowić się zanim kupisz to cudo. Może przejdź się do jakiegoś dobrego sklepu, na pewno ktoś Ci dobrze doradzi. Lepiej poszukać, niż wkopać się w jakieś wątpliwej jakości produkty.
Kristofer82 Opublikowano 28 Listopada 2016 #6 Opublikowano 28 Listopada 2016 Ciekaw jestem na ile sezonów grzewczych producent przewidział taki piec. Przy grubości blachy na płaszczu 2 mm - mówiąc delikatnie - szału nie ma. Ilość wody w płaszczu też wydaje się być bardzo mała - aż 19 litrów na kilkanaście kw mocy.
irmentruda Opublikowano 4 Grudnia 2016 #7 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Chciałem do siebie do domku zakupić taki piecyk http://allegro.pl/piec-kominek-blist-b22e-19kw-z-plaszczem-wodnym-i5867739748.html cyt. z materiału producenta: "Palenisko pieca jest wykonane jest z blachy grubości 2 mm, która kumule ciepło powstałe podczas procesu spalenia, oddając je jeszcze długo po wygaszeniu pieca." Po prostu wow. Papier wszystko przyjmie, marketing podstawą handlu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.