Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ocena Poprawności Montażu; Podłogówka, Grzejniki I Cwu

marwol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie, tylko ja nie mam argumentów. Mówie mu o średnicy zaworu,o wąskiej miedzi. W odpowiedzi "jest dobrze";

Ile taka pompa z montażem może kosztować?

Opublikowano

Zainstaluj na powrocie termometr i niechaj "spec" podpisze Tobie papier, że jak jego układ nie będzie skutkował zapewnieniem temperatury na poziomie 50 stopni na powrocie to na własny koszt przerobi połączenia i zainstaluje pompę kotłową.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wracam po przerwie :)

Zamontowano zawory bezbieczeństwa. Reszte na obecny czas odpuszczam. Dzięki ustawieniom od Roberta piec ładnie chodzi. Mam jednak mały problem. Na poniższym zdjęciu jest rozdzielacz podłogówki. I powrót z grzejników niepotrzebnie grzeje dolną listwe. Zasilanie z góry przez termostat z kapilarą. Pompa ciągnie przez termostat i belke górną (powrotną) ; miesza i zrzuca na dół. Belka górna w miejscu nalepki "zasilanie" jest chłodna. Tam gdzie naklejka "powrót" jest ciepła. Im zawór regulacyjny z imbusem bardziej otwieram - tym temp rośnie. Trzeba tam zawór zwrotny (między trójnikiem metalowym a zaworem regulacyjnym) ? Jak otwieram zawór imbusem to temp na dolnej listwie rośnie do temp powrotu z grzejników. Teraz jest odkręcone na 0.5 obrotu.

c4206315be5d6fb82ae901b0873f2ce5.jpg

135d8154e80434aa6d9363be6a0b23d4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.