Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spadek Ciśnienia

MikiQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak pisałem w poprzednim temacie znalazłem delikatny przeciek który usunąłem ale to nie rozwiązało problemu. Wczoraj wieczorem uzupełniłem ciśnienie do 1,2 bara a dzisiaj rano było 1,18 a nieszczelności nigdzie nie stwierdziłem. Podpowie ktoś co może być przyczyną?

Opublikowano

Różnica 0,02 bara?

Masz bardzo dokładne wskazania na manometrze u mnie kreski są co 0,2 bara

:-P

Ciśnienie rośnie wraz z temperaturą i odwrotnie jeśli temp spada to i ciśnienie spada

Po obserwuj kilka dni...

Opublikowano

u mnie też jest co 0,2 bara ale jak dobijałem to idealnie do 1,2 a rano było trochę poniżej. Dzisiaj znowu uzupełniłem do 1,2 i zobaczę za kilka dni.

Opublikowano

Dzisiaj rano sprawdziłem i ciśnienie spadło do prawie 1,2. Jak szukać nieszczelnosci skoro nigdzie nic nie przecieka?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jaka jest różnica między 1,2 bara     a prawie 1,2 bara  ciśnienie w naszym świecie mogło się zmienić o " prawie " i wskazania manometru się zmieniły ; on pokazuje różnicę ciśnień między naszym ośrodkiem a ośrodkiem wewnątrz instalacji . poz Hermogenes

Opublikowano

Aby się przekonać co "puszcza" należy obniżyć ciśnienie w instalacji do zera i napompować naczynie

do jakiegoś ciśnienia np do 1 bar, następnie dolać wody w instalację  do 1,3 bar i poczekać 2-3 dni -

jak spada ciśnienie to znowu spuścić wodę do zera i sprawdzić ciśnienie w naczyniu - jak jest te 1 bar to naczynie OK,

jak jest mniej to naczynie do sprawdzenia np wymiana zaworu lub naczynie do wymiany.

Opublikowano

Jaka jest różnica między 1,2 bara a prawie 1,2 bara ciśnienie w naszym świecie mogło się zmienić o " prawie " i wskazania manometru się zmieniły ; on pokazuje różnicę ciśnień między naszym ośrodkiem a ośrodkiem wewnątrz instalacji . poz Hermogenes

Idąc Twoim tokiem rozumowania jak ciśnienie w instalacji spadnie do zera to o jakie "prawie" zmieniło się cisnienie w naszym ośrodku?

Opublikowano

Jeśli manometr ( taki typowy ślimaczek ) pokazuje 0 to ciśnienie w instalacji jest takie samo jak u nas ,czyli od 0,870 bara do 1,054 w zależności od pogody rozbieżność prawie 0,2 bara . poz Hermogenes

Opublikowano

Ok. Tylko dzisiaj rano mam ciśnienie 1,2 czyli w przeciągu 5 dni spadło o 0,8. To już chyba nie jest spowodowane wahaniam ciśnienia nas otaczającego?

Opublikowano

W tym momencie mam naczynie przeponowe napompowane do 0,8 bara, zamontowane w instalacji. Cała instalacja została nabita ciśnieniem 1,2 w poniedziałek. Dzisiaj jest już tak około 1,06 bara więc jest nieszczelność. Samo naczynie było sprawdzone i wynikało ze jest sprawne, wprawdzie napompowalem go do 1,5 bara i po miesiącu było 1,3 ale wulkanizator powiedziałem że ma dwa metry węża za manometrem i to może być tym spowodowane.

Opublikowano

Sprawdzę to zgodnie z instrukcją z wosku #8 i dam znać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.