Recik Opublikowano 17 Sierpnia 2016 #1 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Witam, Mam problem, otóż silnik podajnika zacina się - po pchnięciu ślimaka zaczyna normalnie pracować co wskazuje na to, że nie blokuje się z winy ekogroszku (przynajmniej tak mi się wydaje). Wymieniłem kondensator i problem pozostał. Stąd moje pytanie co w tej sytuacji może być jeszcze powodem tego problemu? Pozdrawiam.
bolecki Opublikowano 17 Sierpnia 2016 #2 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Skoro na nowym kondensatorze jest zero poprawy to stawiam że obydwa sprawne. Raczej nie będzie to wina uzwojeń silnika. Możesz ewentualnie dodać mu nie więcej jak 50% nominalnej pojemności. Z doświadczenia wiem że potrafi to odsunąć problem na rok, dwa... Ogólnie to skłaniał bym się ku mechanice (luzy na przekładni, łożyska, etc). Widocznie coś go tak przymula na starcie że nie daje rady ruszyć. Ile ton przerzucił?.
bajabongo10 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 #3 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Kolego na twoim miejscu wyjął bym ślimak i go obejrzał może byc juz sporo wytarty i z grubości ok.10mm zrobiło się ok.1-2mm...
Recik Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor #4 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Ślimak żeliwny wymieniony był na początku tego roku. Mimo tego postaram się również to sprawdzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.