Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Kompakt Ekopell Dke22

rapec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm Kolegów,

Czy ktoś na forum posiada taki kocioł i czy mógłby podzielić się spostrzeżeniami odnośnie ustawień parametrów pracy kotła?

Mam problem ze spalaniem paliwa, wygląda jakby za dużo było podawane. Po 1 dniu pracy palik wygląda jak na foto niżej. Pellet Olimp więc podobno nie byle co.

Na razie pracuje na ustawieniach fabrycznych. Tylko wygrzewanie wylewek.

post-68556-0-03037800-1469185092_thumb.jpgpost-68556-0-38367000-1469185092_thumb.jpgpost-68556-0-71427300-1469185091_thumb.jpg

Opublikowano

Na powrocie mam zawór termostatyczny na 55stC. Grzeję tylko podłogę. Jak zmienić dawkowanie paliwa w tym kotle? Tzn czy zmiana mocy coś poprawi?  Faktycznie wygląda jakby się nie dopalało paliwo.

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj zauważyłem me ze sterowni posiada funkcję kontroli sondy lambda. W instrukcji pisze że sonda jest dostępna. Natomiast w ustawieniach była wyłączona. Dziwne po powinna współpracować z regulatorem PID. Ponadto po włączeniu pokazuje stan sondy 254 i kompletnie nie wiem co to znaczy.

Opublikowano

Zmiana mocy to jest właśnie zmiana dawki paliwa, dodatkowo powinieneś mieć coś takiego jak regulacja nadmiaru powietrza i tym trzeba się pobawić.

Jaki to sterownik?

Opublikowano

Sterownik techa adaptive Control v2 TO

taki z przenośnym panelem dotykowym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.