juliusz Opublikowano 31 Stycznia 2009 #1 Opublikowano 31 Stycznia 2009 witam czy w zwykłym miałowcu można palić pelletem? oczywiście mam na myśli proces spalania w kotle wraz z pracą dmuchawy i sterownika a nie w trybie zwykłej węgłowki na własnym ciągu, która pożre wszystko co się wrzuci. pozdr :) Cytuj
SanitSystem Opublikowano 31 Stycznia 2009 #2 Opublikowano 31 Stycznia 2009 A skad jesteś ????? Bo możemy zrobić mały experymet ????Pelety jestem w stanie na mały experyment udostepnić bezpłatnie. Cytuj
juliusz Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor #3 Opublikowano 31 Stycznia 2009 witaj myślę, że dzieli nas ok 500 km. Pomorskie. a tak wracając do sedna. zastanawiam się po prostu, czy jak zasypię piec miałowy do pełna pelletami to będą się spalac jak miał po trochu czy zapali się cały wsad od razu i zagotuje wodę. pozdr :) Cytuj
SanitSystem Opublikowano 31 Stycznia 2009 #4 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Fakt troche daleko ale myśle ze nie powinny sie tak szybko wypalic jeśli bedzie sterowlany dostep powietrza. Poprostu kocioł musi być w miare szczelny. Cały wsad to raczej sie nie zapali poprostu musisz zasypać i pilnować. Cytuj
Jaguar14 Opublikowano 28 Lutego 2009 #5 Opublikowano 28 Lutego 2009 witam czy w zwykłym miałowcu można palić pelletem? oczywiście mam na myśli proces spalania w kotle wraz z pracą dmuchawy i sterownika a nie w trybie zwykłej węgłowki na własnym ciągu, która pożre wszystko co się wrzuci. pozdr ;) Witam ja iuż próbowałem tak robić zasypałem peletami na początku jest ok. póżniej gotuje wodę i jest cięszko wygasić piec Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi