Nealithic Opublikowano 4 Czerwca 2016 #1 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Witajcie forumowicze. Mam straszny dylemat co robić, w co celować. Zajmuję sie instalacjami gaz, woda, ogrzewanie i nie mam zamiaru zatrudniać w przyszłości więcej niż 3 osoby. Mianowicie robić studia na politechnice celem wiedzy i pozwoleń na projekty czy nie jest mi to potrzebne i może bardziej pchać się w stronę serwisu np buderusa? Może znacie jakieś inne sposoby na uzyskanie większości pozwoleń takich jak po studiach. Mam nadzieję że coś sie urodzi bo nie ukrywam na studia mam daleko a finansowanie wynosi około 2 tys miesiecznie i z perspektywy - w miesiącu braknie mi czasu żeby na nie solidnie zarobić. Pozdrawiam
czoper75 Opublikowano 4 Czerwca 2016 #2 Opublikowano 4 Czerwca 2016 a chciałbyś żeby leczył cie lekarz zdobywając doświadczenie w taki sposób
sambor Opublikowano 5 Czerwca 2016 #3 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Może znacie jakieś inne sposoby na uzyskanie większości pozwoleń takich jak po studiach. Jednym ze sposobów jest wizyta na warszawskim Bazarze Różyckiego - znajdziesz tam wszystkie papiery , łącznie z dyplomem ukończenia studiów za niewielką opłatą.
Nealithic Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor #4 Opublikowano 5 Czerwca 2016 No nie chciałbym. Ale pamietaj że Religa też został wspaniałym kardiologiem bo myślał inaczej niż go uczyli. Pozatym to trochę 2 różne zawody. Ilu jest instalatorów, serwisantów bez szkoły wyższej, a lekarzy chyba ani jednego. Jestem za studiami tylko nie wiem czy są realne na dzień dzisiejszy dla mnie, a na ile są niezbędne wgl. Dzięki za odp, chciałbym żeby tak było bo nasz zawód byłby cenniejszy. Uważam też że w dobie internetu łatwo o informacje, ale papiery papierami.
sambor Opublikowano 5 Czerwca 2016 #5 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Oczywiście piszesz o studiach zaocznych lub wieczorowych. Natomiast niewielu jest praktykujących hydraulików z kierunkowym wykształceniem wyższym.
Nealithic Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor #6 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Napewno chciałbym mieć więcej uprawnień niż same SEPy. Jest akademia viessmanna, są jakieś policealne. Chodzi o to, że nie jestem pewny co do trudu włożonego w studia, czy będzie sensowny jeśli są te niby inne uczelnie, które też jakiś tam papier dają. Tylko czy ten papier coś da? Ja nastawiam się cały czas na studia, tylko boję się że firmy i nauki nie ogarnę na raz.
sambor Opublikowano 6 Czerwca 2016 #7 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Jak piszesz masz już sporą praktykę w zawodzie, warto teraz zdobyć jakąś podbudowę teoretyczną co będzie dobrym dodatkiem do wiedzy praktycznej. Inżynier po studiach to praktyczny "głąb do sześcianu", dopiero praktyka w zawodzie prawidłowo pozwala mu wykorzystać nabytą wiedzę. Najlepszym rozwiązaniem byłyby studia po ich ukończeniu możesz zdawać na uprawnienia budowlane lub projektowe.
astan67 Opublikowano 6 Czerwca 2016 #8 Opublikowano 6 Czerwca 2016 a chciałbyś żeby leczył cie lekarz zdobywając doświadczenie w taki sposóbMam sąsiada w ten sposób daleko zaszedl stosując medycynę niekonwencjonalna. Potrzebna jest wiara Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
sambor Opublikowano 6 Czerwca 2016 #9 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Taki przypadek to tylko dla żywego organizmu. W technice "cudów" nie ma! Przykładem jest np to forum, gdzie ciągle trafiają przypadki "cudownych" instalacji wykonanych przez niedouczonych ( niekonwencjonalnych) hydraulików.
Nealithic Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor #10 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Dzieki chłopaki. Sprawdze czy dam rade na studiach. Jakby doba miała więcej godzin to tematu by nie było. Pozdrawiam
czoper75 Opublikowano 7 Czerwca 2016 #11 Opublikowano 7 Czerwca 2016 pamiętaj tylko że każda instalacja jest inna i żeby się tego nauczyć najpierw trzeba to zrozumieć ,pozdrawiam
kubuś1117 Opublikowano 22 Lipca 2016 #12 Opublikowano 22 Lipca 2016 osobiście kończyłem logistykę w WSB i jestem zadowolony. Udało mi się połączyć pracę ze studiowaniem. Jeśli masz możliwość to idź i zdobywać wiedzę.
red1993anonse Opublikowano 1 Sierpnia 2016 #13 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Logistyka teraz bardzo popularna się zrobiła.
griba Opublikowano 6 Września 2016 #14 Opublikowano 6 Września 2016 faktycznie logityka stała się bardzo obleganym kierunkiem, ale to dobrze, będzię więcej fachowców, mam nadziję ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.