Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kolektory Słoneczne Viesman 500 L Z Jedną Wężownicą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam okazyjnie zakupiłem dwa kolektory słoneczne , grupę pompową oraz sterownik . Obeaw cnie mam piec z podajnikiem którym nagrzewam sobie bojler 500 l viesmana z jedną wężownicą , poprzednio miałem kospela 180 l dwupłaszczowy jednak nie starczał na 5 osobową rodzinę więc wymontowałem go i sprzedaję. Zestaw kolektorów który udało mi się okazyjnie kupić chcę rozbudować o jeszcze jeden kolektor takiej samej wielkości około 2m2. Moje pytanie brzmi czy mogę pod tą wężownicę podłączyć kolektory , nadmienie że przy instalacji viesmana wstawiłem odrazu trójniki z zaworami do podłączeni dodatkowego źródła zasilania. Jest również opcja że dokupię wymiennik ciepła no i puszę kolektory w jednym obiegu a w drugim obiegu wodę użytkową zasilanie poprzez wejście wody na dole bojlera a wyjście na górze cwu no i do tego oczywiście pompka cyrkulacyjna sterowana ze sterownika kolektorów. Pozostaje mi jeszcze ten stary (nowy) bojker kospel bo nie wiem czy uda mi się go sprzedać jeżeli nie to zawsze można go wykorzystać . Czy macie jakieś pomysły?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

daj zdjęcie kotłowni