ali1978 Opublikowano 22 Maja 2016 #1 Opublikowano 22 Maja 2016 witam mam taki problem koza z płaszczem wodnym napalone w celu nagrzania wody 5 kaloryferów .Kaloryfery zakręcone piec się nagrzał szybko do 80 stopni odkreciłem 1 kaloryfer w celu zbicia temp w kaloryferze goraca woda a w zlewie letnia co może być przyczyną dziękuję za porady
kiminero Opublikowano 22 Maja 2016 #2 Opublikowano 22 Maja 2016 Nie wiem ile wody chcesz zagrać. To może trwać trochę dłużej niż zagrzanie kozy... Koza napalona, a bojler oziębły... Hmmm, on chyba jednak jest "ciepły"...
kiminero Opublikowano 22 Maja 2016 #4 Opublikowano 22 Maja 2016 To zależy od sposobu podpięcie do układu. Woda w naczyniu jest?
ali1978 Opublikowano 22 Maja 2016 Autor #5 Opublikowano 22 Maja 2016 jest tylko ostatnio napełniałem odpowietrzałem a nie wiem czy bojler tez sie odpowietrza
kiminero Opublikowano 22 Maja 2016 #6 Opublikowano 22 Maja 2016 Jak rury wężownicy boilera są zimne, to masz powietrze. Jeśli nie ma odpowietrznika, to musisz poluzować śrubunek górny wężownicy boilera i powietrze wypuścić. Nie widzę jak to masz tam połączone, więc nic pewnego nie da się napisać. Sprawdź temperaturę rury zasilającej i powrotnej wężownicy, to będziesz wiedział czy przepływ jest.
ali1978 Opublikowano 22 Maja 2016 Autor #7 Opublikowano 22 Maja 2016 zdjęcie: Jak rury wężownicy boilera są zimne, to masz powietrze. Jeśli nie ma odpowietrznika, to musisz poluzować śrubunek górny wężownicy boilera i powietrze wypuścić. Nie widzę jak to masz tam połączone, więc nic pewnego nie da się napisać. Sprawdź temperaturę rury zasilającej i powrotnej wężownicy, to będziesz wiedział czy przepływ jest. rura górna gorąca nie wiem co to jest ten plastik mały między rurami dolna tez ciepła ajest możliwosc ze jest tam mało wody bo juz nie wiem o co chodzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.