jorgen01 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 #1 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Witam, Po trzech latach używania dzisiaj zauważyłem ze wiatrak wyciągający nie pracuje. Włączyłem i wyłączyłem rekuperator i zauważyłem ze wiatrak tak jakby próbował sie ruszyć ale tylko drga . Próbowałem go ruszyć ręka i nic go nie blokuje. Moje pytanie czy to oznacza ze wiatrak jest zepsuty czy może sterowanie? Zaznaczę tylko ze wiatrak wpuszczające powietrze działa i mam wrażenie ze wychładza dom. Drugie pytanie czy wyłączyć całkowicie rekuperator czy pozwolić mu tylko działać w jedna stronę ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sambor Opublikowano 16 Kwietnia 2016 #2 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Może jakiś kabelek się wypiął z zacisków. albo padł sterownik. Tam jest silnik na prąd stały czyli wentylatora nie można podłączyć wprost do sieci el.
jorgen01 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor #3 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 A czy wiatrak mógł sie zepsuć? I czy lepiej wyłączyć rekuperator Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sambor Opublikowano 16 Kwietnia 2016 #4 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Trzeba sprawdzić silnik wentylatora, może być przepalony. Lepiej wyłączyć całe urządzenie
jorgen01 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor #5 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Wczoraj rozebrałam moduł z wiatrakami i jestem pewien ze wiatrak padł. Teraz mam pytanie czy gdzieś mogę go naprawić czy muszę szukać nowego? Obawiam sie ze cena będzie kosmos jak cena urządzenia była 1600euro to wiatrak myśle będzie około 1/3 ceny urządzenia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sambor Opublikowano 17 Kwietnia 2016 #6 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 To musisz u sprzedawcy lub dystrybutora pytać, lub wg oznaczeń w necie szukać, może są zamienniki.
rumunn9r Opublikowano 17 Kwietnia 2016 #7 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Sprawdz czy na silniku sa jakies oznaczenia i za pomoca nich szukaj mozliwe ze sa stosowane w innych urzadeniach , bo jak bedziesz szukal typowo pod reku to cena cie zabije pewnie Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
jorgen01 Opublikowano 1 Maja 2016 Autor #8 Opublikowano 1 Maja 2016 Niestety nie znalazłem zamiennika cena oryginalnego to 900zl wiec sporo. Nie polecam tego producenta płacisz 1200 euro za sprzęt który po 3 latach sie psuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.