chcz Opublikowano 30 Marca 2016 #1 Opublikowano 30 Marca 2016 Witam! Posiadam dwa pomieszczenia: łazienka i obok pralnia, która obniżona jest o 75cm względem łazienki.Czy mogę zasilić pralnie z pętli łazienkowej? Jak różnica w poziomach odbije się w użytkowaniu np.odpowietrzanie.Łazienka 4 m2 ,pralnia 2,7m2. Opcjonalnie mogę zastosować grzejniki ; -łazienka drabinka+podłogowe, a pralnia tylko grzejnik -ale ta różnica poziomów.....W projekcie pralnia ogrzewana jest podłogowym elektrycznym, czego chcę uniknąć.
sambor Opublikowano 30 Marca 2016 #2 Opublikowano 30 Marca 2016 Możesz tak zrobić, tylko zasilanie powinno być z wyższego pomieszczenia.
chcz Opublikowano 31 Marca 2016 Autor #3 Opublikowano 31 Marca 2016 Pętla zasilana jest z rozdzielacza na poziomie łazienki ,w której robię pęte następnie obniża się do poziomu pralni i powraca do łazienki jako jedna pętla.Jeśli tak to czy nie będzie problemu z opróżnieniem układu z wody?
sambor Opublikowano 31 Marca 2016 #4 Opublikowano 31 Marca 2016 Przecież woda w pętli ci nie przeszkadza . Tu idzie o usunięcie powietrza z rury Z resztą z żadnej podłogówki nie usuniesz wody w 100%
chcz Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor #5 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Dziękuję za popmoc.Temat zamykam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.