Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dobór Kotła Gazowego

marris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Na lato chcę zlecić wykonanie nowej instalacji Co w miedzi +nowy kocioł + nowe grzejniki (trzy pokoje + kuchnia w łazience jest już nowa drabinka) , ogrzewam gazem. 
Mieszkanie na parterze 64m2 w ocieplonym budynku 1 piętrowym( 1951rok) + strych, okna plastiki.
Obecna instalacja -kaloryfery żeliwne plus instalacja z lat 60tych, kocioł co jakaś L-ka (chyba1991 rok) w piwnicy pod kuchnią.

W zeszłym roku podczas remontu łazienki położyli mi instalacje pod cwu oraz pod co + drabinka, które wychodzą do kuchni i łaczą się ze starą instalacją Co. Do CWU zamontowałem Termet Termaq G-19-01.

Zastanawiam się teraz nad dwiema opcjami.

Zostawić Termet Termaq G-19-01 w łazience i zamontować kocioł jednofunkcyjny kondensacyjny w piwnicy pod łazienką, czy sprzedać ten Termaq G-19-01 i kupić dwufunkcyjny kondensacyjny do łazienki ?
Komin z cegły bez wkładu.

Co w moim przypadku byłoby sensowniejsze?

Dodam że zainteresował mnie  Immergas VICTRIX 12 X TT 2 ERP ze względu na dużą modulacje i moc minimalną (1,9÷12,0 kW ). 
Gdzie najtaniej można kupić Immergasa czy odwiedzić salony, hurtownie w mieście i się targować czy kupować przez internet?

Proszę o podpowiedzi.

Opublikowano

Jeśli kociołek będzie w piwnicy  kupuj jednofunkcyjnego z zasobnikiem tam na pewno znajdzie się miejsce żeby go postawić, Victrix 12 jest dla Ciebie jak znalazł

Opublikowano

Do CWU raczej zostawię Termet Termaq w łazience ponieważ w piwnicy jest zimno i zasobnik szybko by się wychładzał.

Opublikowano

Zasobnik jest izolowany więc straty niewielkie.Przy zakupie immergasa zwracaj uwagę na to co dostajesz, często cena jest niższa ale kocioł goły (brak siłownika do 3d , modułu do pompy cyrkulacyjnej, itp..)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.