Kolos70 Opublikowano 23 Lutego 2016 #1 Opublikowano 23 Lutego 2016 Witam. Mam pare pytan o jedno urzedzenie ktore posiadam. Co to dokladnie jest i jaka jest tego wartość? Wiem ze ma to (chyba) cos wspolnego z ogrzewaniem ale nie wiem nic dokladnie. Wiem ze jakos zdjec przeraza ale lepszego aparatu nie mam . Gdyby ktos cos wiedzial prosze o pomoc i z gory dziekuje.
sambor Opublikowano 23 Lutego 2016 #2 Opublikowano 23 Lutego 2016 To środek kotła kondensacyjnego - palnik z wymiennikiem . Francuska firma Giannoni ( Sermeta) robi te zestawy dla wielu producentów kotłów np dla Viessmanna
Kolos70 Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor #3 Opublikowano 23 Lutego 2016 A w takim stanie jest to cos warte ? Jest nieuzywany
sambor Opublikowano 23 Lutego 2016 #4 Opublikowano 23 Lutego 2016 Jest to część zamienna, nawet nie wiadomo do jakiego kotła, trzeba by było po katalogach poszukać wg numerów części - masz podane
olutus Opublikowano 4 Marca 2016 #6 Opublikowano 4 Marca 2016 To jest wyjęte z używanego kotla. Wymienniki nigdy nie przychodzą ze skreconym palnikiem i automatyką gazowa. Z wyglądu i obecności trafa zaplonowego wygląda to na wyjęte z Saunier Duval Isotwin Condens albo Isofast Condens. Edit : chociaż zaraz w isotwinach idzie Elga a tu jest automatyka gazowa jak w Vaillantach serii 3-5 no i flansza palnika trochę inna (dopiero teraz się przyjrzałem) .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.