Brokuł Opublikowano 30 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Witam. Prblem na warsztacie mam taki że nie da się odpowietrzyc układu Pompa grundfos Nadmuch vulcano Do nagrzewnicy idzie rura miedziana fi22 i do grzejnika fi15 Sa zamontowane zawory kulowe żeby nie grzac grzejników Na załączonych zdjęcia pokazane jest to jak wyglada. Zasilanie do dmuchawy wchodzi dołem i powrot wychodzi Z dmuchawy gora. Problem jest taki ze jak zaczne palic to do dmuchawy wchodzi ciepla woda i powrot jest tak samo cieply nie da sie ukladu odpowietrzyc I jak jest ok.40stopni na piecu i jeszcze pompa chodzi to wywala plyn z ukladu przez przelew. Jak za malo informacji dalem to przepraszam nie jestem hydraulikiem lecz mam pojecie co jak zrobic żeby nie cieklo i itp. Pytanie co zrobic zeby to działało ? Czy dajac pompe na powrót coś da czy cos mmusze przerobic? Bo wlasciciela lokalunie doprosze sie zeby zrbil ogrzewanie.
sambor Opublikowano 30 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Naczynie trzeba wpiąć przed pompę i musi być ono ok 0,5m nad nagrzewnicą.
Brokuł Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor #3 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Naczynie jest 70cm nad dmuchawa
Gość Digitrax Opublikowano 30 Stycznia 2016 #4 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Ale jest po stronie tłocznej pompy, więc nie dziw się, ze wyrzuca wodę przez przelew. Naczynie należy połączyć przed pompą bezpośrednio na wyjściu z kotła nie redukując średnicy poniżej jednego cala. U ciebie jest miedź 28, więc wstaw tam trójnik i podłącz do niego naczynie.
Brokuł Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor #5 Opublikowano 1 Lutego 2016 Na dniach bede z tym walczyc i dam znac efekty jakie sa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.