szymoszek1986 Opublikowano 20 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Witam Mam pytanie czy moge wkrecic miarkownik w trojnik w miejscu gdzie teraz znajduje sie zawor bezpieczenstwa, czy musze wykrecic to wszystko i wkrecic go bezposrednio w plaszcz wodny. Kolejne pytanie czy moge go zalozyc bez spuszczenia wody z ukladu. Mam zawory na zasilaniu i powrocie to mysle ze nie powinno wybic mi wody Pozdrawiam i dziekune za odpowiedzi
rumunn9r Opublikowano 20 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Niestety nie bedzie dzialal prawidlowo powinien byc bezposrednio w plaszczu kotla
szymoszek1986 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor #3 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dziekuje za odpowiedz.
HAN Opublikowano 21 Stycznia 2016 #4 Opublikowano 21 Stycznia 2016 bzdura poczytaj moje posty o kotle mialowym
rafaltd Opublikowano 28 Stycznia 2016 #5 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Miałem kiedyś wkręcony miarkownik jak na zdjęciu z miejscu zaworu bezpieczeństwa. Miarkownik działał całkiem nieźle. Miałem przy tym ocieplony trójnik kawałkiem otuliny. Problemem było tylko co kilka miesięcy zapowietrzanie się tego trójnika i wtedy miarkownik podnosił się nie kontrolując temperatury. Tak więc warto pomyśleć może o dodatkowym odpowietrzniku z boku albo odpowietrzać wkręconym z boku zaworem bezpieczeństwa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.