Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ustawienia Kotła Tekla Tytan Bio 20 Kw

MKMD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Daniel1 napisał:

Kiepsko ten wykres wygląda, sporo tych rozpaleń. Na taką pracę kotła jest tylko jedno wytłumaczenie. Za małe zapotrzebowanie instalacji na ciepło i dochodzi do przegrzania nawet przy minimalnej mocy. Można jeszcze spróbować zmniejszyć podawanie lub włączyć modulację skokową.

Dzięki ! Na to nie wpadłem. Zmienię tą modulację bo podawania już nie mogę obniżyć ponieważ jeżeli będzie znowu duże zapotrzebowanie na ciepło to mi piec nie wydoli nawet na maxa. Myślałem jeszcze o obniżeniu minimalnej mocy palnika ale nie jestem pewien. 

W menu serwisowym na palniku jest jeszcze takie coś jak "wartość opałowa ". Co się tym reguluje i co to daje?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi. 

Ogólnie jestem zadowolony z mojej tekli! 

Opublikowano
3 godziny temu, Malisy napisał:

Dzięki ! Na to nie wpadłem. Zmienię tą modulację bo podawania już nie mogę obniżyć ponieważ jeżeli będzie znowu duże zapotrzebowanie na ciepło to mi piec nie wydoli nawet na maxa. Myślałem jeszcze o obniżeniu minimalnej mocy palnika ale nie jestem pewien. 

W menu serwisowym na palniku jest jeszcze takie coś jak "wartość opałowa ". Co się tym reguluje i co to daje?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi. 

Ogólnie jestem zadowolony z mojej tekli! 

Podając tą wartość opałową i potencjał palnika z przeważenia pelletu sterownik podczas pracy pokazuje w zakładce palnika z jaką teoretyczną mocą pracuje palnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.