domdwe Opublikowano 31 Grudnia 2015 #1 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Mam pytanie czy posiada ktoś soft do tego modułu do współpracy z kołami defro? Dostarczono mi sterownik który nie chce współpracować po kontakcie z tech okazuje się że do defro jest dedykowany soft. Oni mi nie chcą wgrać bez zgody defro. Defro z kolei po kilkunastu mailach i interwencji i to sprzedawcy i to ich przedstawiciela milczy... A ha zostałem z nie działającym wpełni modułem. Wiec może sam sobie soft zmienię tylko czy ktoś takowym dysponuje?
gilal Opublikowano 31 Grudnia 2015 #2 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Tak to prawda. Też chciałem kupić moduł st-505 z tech-a, ale zaraz odpisali mi że muszę kupić moduł z defro bo oni stosują blokady do swoich sterowników. Tak więc kupiłem z defro i działa.
domdwe Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor #3 Opublikowano 31 Grudnia 2015 No ja w zestawie z Defro dostałem taki co nie działa i dupa. Chyba w defro powinni wiedzieć co pakuja klientowi. Zamawiałem jednocześnie z kotłem ale na o początku grudnia chciałem uruchomić Teraz pytanie czy da się taki soft zdobyć bo Tech generalnie by mi taki wgrał ale bez zgody Defro nic z tego. A ci milczą i nie reagują na pisane maile.
gilal Opublikowano 31 Grudnia 2015 #4 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Tylko z defro. Sterowniki mają w sobie taki "simlock". A tak z ciekawości jaki masz sterownik i moduł? Może coś nie tak się łączysz.
domdwe Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor #5 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Sterownik K1v2 no i ten nieszczęsny moduł st 505. Jak się nie uda będę walczył z przedstawicielem Defro. Albo zostawię sprzedawcy i będę żądał zwrotu kasy. A wolałbym bez krzaków i awantur tylko szybko i sprawnie a tu każdy problem robi
gilal Opublikowano 31 Grudnia 2015 #6 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Moduł masz podłączony bezpośrednio z netem? Potem przez net musisz się połączyć z modułem i nadać uprawnienia.
domdwe Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor #7 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Tak jak jeszcze na moduł się zalogować mogę i ustawić hasło to już ustawić logowania z zewnątrz nie mogę.
gilal Opublikowano 31 Grudnia 2015 #9 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Tak jak jeszcze na moduł się zalogować mogę i ustawić hasło to już ustawić logowania z zewnątrz nie mogę.Sterownik łączy się z modułem przez DHCP?Jak wejdziesz na sronkę techa to jaki masz komunikat?
domdwe Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor #10 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Ustawiłem i DHCP i ręczne IP ale w momencie gdy klikam rejestruj mam błąd że brak komunikacji z serwerem
gilal Opublikowano 31 Grudnia 2015 #11 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Ustaw DHCP resetuj hasło zobacz od początku. Wszystko po kolei. Ja na początku też miałem lekki problem. Teraz mam połączenie przez neta i aplikacje na android
domdwe Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor #12 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Ok udało się zarejestrować poprzez moduł. Ale jak chce wejść na zdalnie.techsterowniki.pl i klikam zaloguj na moduł to każe mi zakładać konto. Konto zakładam i klikam rejestracja nowego modułu to każe mi podać kod że sterownika a takiego nie mam
domdwe Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor #13 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Ok udało się musiałem wybrać logowanie na st500 a nie 505
gilal Opublikowano 31 Grudnia 2015 #15 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Ok udało się zarejestrować poprzez moduł. Ale jak chce wejść na zdalnie.techsterowniki.pl i klikam zaloguj na moduł to każe mi zakładać konto. Konto zakładam i klikam rejestracja nowego modułu to każe mi podać kod że sterownika a takiego nie mam A jaki masz soft wgrany w sterowniku?U mnie jest tylko załącz moduł, dhcp, ... i resetuj hasło. Ale resetowanie tyczy się pod moduł. Identycznie wpisujesz login i hasło admistratora ?
domdwe Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor #16 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Mam tak samo jak ty. I jakoś udało się uruchomić. Nie wiem czemu wcześniej się nie dało i taki problem robili. Jakoś obeszło się bez zmiany softu na module
gilal Opublikowano 31 Grudnia 2015 #19 Opublikowano 31 Grudnia 2015 :) to super. Trochę cierpliwości :) Jest jeszcze aplikacja na tel do podglądu :) Miłej zabawy i Szczęśliwego Nowego Roku :)
domdwe Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor #20 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Apk już mam. Dzięki i wzajemnie
szymm2 Opublikowano 23 Września 2016 #22 Opublikowano 23 Września 2016 Witam Posiadam piec defro ze sterownikiem K1Pv3 zakupiłem moduł internetowy ST-505, w instrukcji napisane jest żeby otrzymać kod trzeba coś takiego zrobić (Menu >> Menu instalatora >> Moduł internetowy >> Rejestracja) z tym że ja nie mam czegoś takiego w sterowniku jak rejestracja. Proszę o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.