lichotes Opublikowano 30 Listopada 2015 #1 Opublikowano 30 Listopada 2015 Witam.podpowiedzcie mi na jakiej wysokości najlepiej zamontować dodatkowy ruszt.obecnie był 10 cm nad powierzchnią paleniska.Ale część ruszt powyginalo w dwu kierunkach.przerwa między paleniskiem a płaszczem wodnym to 45 cm.chciałbym go tak zamontować aby jeszcze na jakiejs sensownej wysokości zamieścić deflektor który obecnie wisi 15 cm nad paleniskiem.chciałbym dorobić drugie ruszta i myślę że lepsze będą w całości niż pojedyncze.lepsze będą wypalone z blachy czy może zespawać jakieś.myślałem nad blachą hardox.tylko napiszcie jakie grube aby to miało spełniać zadanie i jaka najmniejsza przerwę mogę zrobić pomiędzy kolejnymi rusztami. Sorry za bałagan w poście ale jest poniedziałek rano☺ Pozdrawiam
SUSPENSER Opublikowano 3 Grudnia 2015 #2 Opublikowano 3 Grudnia 2015 TO zależy jakiej mocy masz kocioł - jeśli do 25 kW to deflektror 15 cm nad palnikiem jest ok, a tuż nad nim możesz zawiesić ruszt - taniej chyba kupić gotowy i zrobić ramkę do zawieszenia. Wybierz długość i tu masz spory wybór: http://www.domer.pl/category/ruszty-zeliwne-belkowe
lichotes Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor #3 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Czyli ruszta mogą być na tej samej wysokości jak poprzednie.a dopiero 15 cm nad rusztem zawiesić deflektor czy niżej.bo łącznie da nam to 25 cm.a piec 25 kw.a może te ruszta dac wyżej niż 10 cm nad paleniskiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.