Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podłogówka Nie Ogrzewa Pomieszczeń

SAWIOO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem a mianowicie mam ogrzewanie podłogowe i nie ogrzewa dwa  pomieszczenia.  W tamtym sezonie nie grzało mi jedno pomieszczenie, i wtedy był hydraulik  poruszal jakies tam zaworki i powiedzial ze jest ok a jak bedzei chłodno to dzwi nie zamykac do pokoju!(SZOK!). Kiedys znow przyszedl i zamotował elektronczne sondy SALUS i do kazdego pomieszczenia dał takie urzadzenie gdzie moge sobie reczenie ustawiac temperature jaka chce. W kazdym z pomieszczeń mam 16 stopni C a ustawione jest by bylo na 21 i ani drgnie tylko w salonie jest ok. Teraz nie grzeja mi dwa pomieszczenia sypialnia i moj pokoj. Nie wiem co mam zrobic bo sie nie znam. Przedstawiam zdjecia. Dodam że, na dole w domu jest wszystko ok(tez sa takie zawory jak na zjdeciach)

post-64766-0-06357300-1444682209_thumb.jpg

post-64766-0-40808100-1444682238_thumb.jpg

post-64766-0-67385300-1444682269_thumb.jpg

post-64766-0-91103300-1444682299_thumb.jpg

post-64766-0-71224900-1444682704_thumb.jpg

Opublikowano

Kolego, czy podzas robienia tych zdjęć ogrzewanie było uruchomione?

Jeśłi tak, to widać wyraźnie brak przepływów na pętlach.

Na początek nasuwają mi się dwa powody - zapowietrzona instalacja, za słąba lub uszkodzona pompa...

Do czego podłączone rozdzielacze? Do kotła gazowego bezpośrednio, czy może masz dodatkowe pompy między rozdzielaczem a kotłem? Ile metrów podłogówki i ile pętli?

Teraz niech wypowiedzą sie mądre głowy z tego forum ;)

Czuję w kościach, że dostanie się temu Twojemu instalatorowi ;)

Opublikowano

Działa dzieki byl dzis i mi podpowiedzial. Dorwalem jakas instrukcje  i zrestartowałem urzadzenie i zparowalem je z tymi miernikami SALUS i zaczelo grzac. Problemem bylo to ze te mierniki nie połaczyły sie bezprzewodowo  z tą listwą widoaczna na ostatnim zdjeciu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.