jurgonka Opublikowano 17 Maja 2015 #26 Opublikowano 17 Maja 2015 Nie proponowałem wlewania farby do zbiornika, farba ma swoją gęstość wymaganą do prawidłowego pokrycia powierzchni. W warunkach domowych poprawnie wykonania malowania "przez zanurzenia" jest niewykonalne. Choć może są "specjalne" farby pozwalające na tą operacje.
Gość jacek61 Opublikowano 17 Maja 2015 #27 Opublikowano 17 Maja 2015 Sprawa jest prosta, jeżeli koledze śmierdzi farba którą wcześniej pomalował to musi ją pokryć czymś co nie będzie śmierdziało, najlepiej to zrobić w taki sam sposób jak kolega robiks to malował. Natomiast ja bym to zostawił bo przecież to jest tylko cwu, wodę do czajnika ( w bateriach może trochę zostawać i mieszać się z zimną wodą) bym nabierał w ten sposób przez miesiąc, że spuszczam przez kilka sekund a dopiero później nabieram.
robiks Opublikowano 20 Maja 2015 Autor #28 Opublikowano 20 Maja 2015 Biorąc pod uwagę niedogodność przy malowaniu farbą, na tą która jest, nie wspominając o rozkręcaniu wszystkich połaczeń z wężownicami - c.o. i solary oraz wszystkie czujniki i śruby skręcające bojler oraz zdejmowanie go z postawy i montowanie od początku, to wolę pozostawić tak jak jest i poczekać aż kamień pokryje farbę, może wtedy zapach zniknie.
Creattine1 Opublikowano 21 Maja 2018 #29 Opublikowano 21 Maja 2018 Witam pozwolę sb odświeżyć temat mam identyczny problem z zapachem farby z tym że kupiłem litr farby " specjalnej do boilerow " litr za 2 stówy niewiem co mam robić z tym betonem próbowałem na jakimś kawałku spróbować ale to się kruszy przecież filtr do cieplej wody załatwi sprawę szkoda wywalać boilera bo super wyszedł dalen wezownice nierdzewna i 300 l mam w niecałą godz nagrzana do 60 stopni chciałem opianowac go jeszcze a tu taka kicha
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.