karas220288 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam, zamierzam w mieszkaniu o. 65 m2, poprowadzić nową instalację c.o. obecnie nie ma żadnej, ogrzewane piecami kaflowymi. Zastanawiam się nad instalacją c.o, elektryczną.Czy wygląda tak samo jak klasyczna instalacja, różni się tylko kotłem? Dlaczego tak?, nie mam miejsca na kotłownię, nie mam dostępu do gazu ziemnego. Czy koszta eksploatacji są porównywalne do opalania drewnem czy też węglem? Czy muszę przebudowywać instalację elektryczną?
henryk1953 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 #2 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 poczytaj to: https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/19400-instalacja-w-mieszkaniu-53-m2/
luk80 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 #3 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Jeśli chodzi o ogrzewanie elektryczne to chyba wychodzi najdrożej. Co prawda można się pokusić o coś takiego ale wtedy tylko na taryfie dwustrefowej, do tego piece akumulacyjne. Co prawda widziałem grzałki do pieca kaflowego ale i tak pozostanie kwestia "elektryki". Nic nie piszesz o instalacji elektrycznej budynku / mieszkania. Ile faz, wartość zabezpieczenia ?? Jesteś właścicielem mieszkania czy komunalne ? Trochę mało danych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.