Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomoc Przy Wyborze Sposobu Ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To się zdecyduj, podajesz w poście #20 inny budynek, teraz  znowu inny.

Może ustal najpierw co wybudowałeś - Adaś II czy Adaś ?

Co do zasilania to trudno, będziesz kuł ściany, ale może uda się to odkręcić.

Opublikowano

W poście 20 podałem projekt adaś wersja z garażem, ja kupowałem projekt w 2009r . Wersji tego projektu jest kilka. mogę wieczorem wrzucić skan pozwolenia wraz z nazwą projektu i nie ma w nim pokoju nad garażem a pracownia cały czas przecież projekty unowocześnia, nie chciałem nikogo w błąd wprowadzać przepraszam za zamieszanie z mojej strony.

Opublikowano

Rzeczywiście podałem adaś II jeszcze raz przepraszam

Opublikowano

Wysokość pomieszczeń 2,6 m, ścianka kolankowa ma mieć 80 cm na gotowo po zrobieniu wylewki i ociepleniu skosu

Opublikowano

Popytałem i udało się dotrzeć do analizy energetycznej i jest akurat opisany w takim systemie jakim buduję z porothermu 25 cm plus 15 cm styropianu a ja zamierzam ocieplić 12 cm grafitowym więc będzie jescze lepiej domek ocieplony minus tylko taki że na podłoge na gruncie ma być 12 cm a u mnie będzie 8 cm, poza tym wszystko będzie takie samo i wyszło  zapotrzebowanie ciepła E= 62,2 kwh/m2/rok oraz zapotrzebowanie ciepła w standardowym sezonie grzewczym Q= 31,1 GJ/rok , 8640kwh/m2/rok, N= 4,5 kw, zużycie gazu w sezonie grzewczym G=864 m3/rok przy założeniu: sprawność systemu grzewczego n c.o=1 ( ogrzewanie podłogowe, kocioł gazowy kondensacyjny ) oraz w budynku zainstalowana jest wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła sprawność rekuperatora powyżej 60%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.