Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przeprowadzałem remont w mieszkaniu w kamienicy założyłem piec gazowy beretty i grzejniki.

Rury są z tworzywa złączki ściskane w ścianie jedynie do grzejnika na korytarzu szły pod podłogą.

póki nie miałem termostatu elektrycznego przez miesiąc wszystko smigało super nic się nie działo.

Jak założyłem termostat elektryczny który rozłancza piec i pompe to się pojawiły wyłączenia  pieca spowodowane niskim ciśnieniem wody.

Gdzieś musi być nieszczelność w układzie tylko dlaczego pojawiła się dopiero po miesiącu. czy jest taka możliwość, że któryś trójnik alb złączka została żle ściśnięta i jak jest gorąca woda to się tworzywo rozchodzi a jak się zrobi zimna to się kurczy i powstaje nieszczelność. Jak ewentualnie szukać nieszczelności???

Proszę o pomoc

Opublikowano

witam 

Jak często dolewasz wody? Jakie masz ciśnienie na zimnej instalacji a jakie na ciepłej ? 

Następnie należy sprawdzić ciśnienie wstępne w naczyniu przeponowym. Jeśli wszystko ok to mamy przeciek 

Opublikowano

Jest taka możliwość. Jakie złączki., jakie rury? Nazwa firmy.

Jak masz rury i złączki z marketu na C lub L to wszystko jest możliwe.

Wszystko zależy jak się ktoś przyłożył do zaciskania. Przeważnie robi się próby ciśnieniowe, żeby uniknąć takich sytuacji.

A jak sprawdzić? Patrzeć gdzie robi się mokro.

Opublikowano

Instalacje robiła firma remontowa rury kupowała w hurtowni budowlanej. z piecem jest wszystko ok bo dolalłem wody do ciśnienia 2 bary i zamknołem zawory od układu. po dwóch dniach ciśnienie nie spadło a wystrczy, że otworzyłem zawory to odrazu zeszło od mniej niz 1 bar.

Tylko najbardziej mnnie dziwi to, że przez miesiąc wszystko było ok jak pompa pieca chodziła cały czas  a teraz jak jest elek. termostat to się pojawie przeciek. może zbiek okoliczności

Opublikowano

A odpowietrzone wszystko?

To że rury z hurtowni i firma renomowana o niczym nie świadczy.

Chińska rura 1 zł , certyfikowana 3 zł.

Opublikowano

odpowietrzone a codziennie po nocy piec wyłączony bo brak ciśnienia więc napuszczam wode odpowietrzam grzejniki dopuszczam wody i dopiero włanczam piec.

a jeszcze mnie zastanawia fakt ze zaczely sie problemy gdy termostat elekt. zaczoł wyłanczaś piec i pompe czy może być coś ze złączką że jak jest ciepła woda to materiał pod wpływem ciepła się rozchodzi i jest szczelne a jak woda ostygnie to materiał zlączki lub rury kurczy się i robi się nieszczelność

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.