szoku Opublikowano 23 Stycznia 2015 #1 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam dzisiaj nastapiła dziwna sytuacja w łazience , gdy odkreciłem wode z wannie to woda leciała i z wanny ( odkrecona bateria ) i z kabiny prysznicowej ( przy calkowicie zakreconej bateri ) i w odwrotnej sytuacji przy odkreconej przy odkreconej wodzie z kabiny woda leciala i w kabinie i w wannnie ( przy zakreconej wodzie ) . Taka sytuacja miala miejsce juz drugi raz i trwała moze przy ok 10 probach odkrecania wody , dodam tylko ze wczesniej zakrecałem pare razy wode na glownym zaworze jak to cos ma do rzeczy wogole . Prosze o wasza pomoc
majschi Opublikowano 23 Stycznia 2015 #2 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Jakie baterie masz przy wannie oraz kabinie
szoku Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor #3 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Posiadam takie baterie firmy Deante toro . Dodam tylko ze woda leci tylko na zimnej bo cieplej jeszcze nie uruchomilem ( dom po remoncie )
majschi Opublikowano 23 Stycznia 2015 #4 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Nie pozostaje nic innego jak dzwonić do serwisu i reklamować
szoku Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor #5 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Czyli to wina batreii ? baterie sa uzywane bardzo krotki czas okolo 3 miesiecy Tylko czemu sie tak dzieje jak odkrece wode w wannie to leci tez pod prysznicem a po kilku razach to ustepuje
meping Opublikowano 23 Stycznia 2015 #6 Opublikowano 23 Stycznia 2015 A że tak się zapytam, czy masz nawodniony układ ciepłej wody? Czy kurki od ciepłej wody są pozakręcane? Bo wygląda mi na to, że są otwarte ;)
szoku Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor #7 Opublikowano 23 Stycznia 2015 uklad cieplej wody jest nie nawodniony a co do kurkow to szczerze powiem ze nie wiem tak na 100 % czy sa poazmykane a czy to ma jakis zwiazek bo problem znika po okolo 10 raazach odkrecenia i zakrecenia wody i pozniej znowu sie pojawia
meping Opublikowano 23 Stycznia 2015 #8 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Dokręć solidnie (ale z czuciem) kurki ciepłej wody nad prysznicem i wanną. Wygląda na rozeschnięte uszczelki.
szoku Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor #9 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Dokrece ale dopiero w poniedzialek a co do uszczelek to bateria ma rok z czego byla uzywana okolo 3 miesiace , rozeschly by sie juz uszczelki ?
meping Opublikowano 23 Stycznia 2015 #10 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Niektóre uszczelki do ciepłej wody mogą tak się zachować. Jak dostaną wilgoci to już nie powinny wysychać.
szoku Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor #11 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zobacze na te kurki od cieplej wody w poniedzialek i dam znac co i jak . Bo zuwazylem takie objawy po zakreceniu wody na glownym zaworze jesli to ma jakies znaczenie
szoku Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor #12 Opublikowano 31 Stycznia 2015 To jest instalacja zrobiona w lazience tylko ze łaznienka jest juz wykonczona na " zero"
szoku Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor #13 Opublikowano 1 Lutego 2015 Mógłby mi ktoś pomoc w moim problemie
majschi Opublikowano 1 Lutego 2015 #14 Opublikowano 1 Lutego 2015 Rozumiem że pozakręcałeś kurki z ciepłą wodą i nadal po odkręceniu zimniej w drugiej baterii z pierwszej leci woda? Czy masz możliwość puścić wodę w obieg ciepłej wody ? W ten sposób sprawdzisz czy głowice w bateriach są szczelne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.