Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Probelm Z Woda

szoku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj nastapiła dziwna sytuacja w łazience , gdy odkreciłem wode z wannie to woda leciała i z wanny ( odkrecona bateria ) i z kabiny prysznicowej ( przy calkowicie zakreconej bateri ) i w odwrotnej sytuacji przy odkreconej przy odkreconej wodzie z kabiny woda leciala i w kabinie i w wannnie ( przy zakreconej wodzie ) . Taka sytuacja miala miejsce juz drugi raz i trwała moze przy ok 10 probach odkrecania wody , dodam tylko ze wczesniej zakrecałem pare razy wode na glownym zaworze jak to cos ma do rzeczy wogole . Prosze o wasza pomoc

Opublikowano

Posiadam takie baterie firmy Deante toro . Dodam tylko ze woda leci tylko na zimnej bo cieplej jeszcze nie uruchomilem ( dom po remoncie )

post-60799-0-85012900-1422039230_thumb.jpg

post-60799-0-77926300-1422039361_thumb.jpg

Opublikowano

Czyli to wina batreii ? baterie sa uzywane bardzo krotki czas okolo 3 miesiecy  Tylko czemu sie tak dzieje jak odkrece wode w wannie to leci tez pod prysznicem a po kilku razach to ustepuje

Opublikowano

A że tak się zapytam, czy masz nawodniony układ ciepłej wody? Czy kurki od ciepłej wody są pozakręcane? Bo wygląda mi na to, że są otwarte ;)

Opublikowano

uklad cieplej wody jest nie nawodniony a co do kurkow to szczerze powiem ze nie wiem tak na 100 % czy sa poazmykane a czy to ma jakis zwiazek bo problem znika po okolo 10 raazach odkrecenia i zakrecenia wody i pozniej znowu sie pojawia

Opublikowano

Dokręć solidnie (ale z czuciem) kurki ciepłej wody nad prysznicem i wanną. Wygląda na rozeschnięte uszczelki. 

Opublikowano

Dokrece ale dopiero w poniedzialek a co do uszczelek to bateria ma rok z czego byla uzywana okolo 3 miesiace , rozeschly by sie juz uszczelki ?

Opublikowano

Niektóre uszczelki do ciepłej wody mogą tak się zachować. Jak dostaną wilgoci to już nie powinny wysychać. 

Opublikowano

Zobacze na te kurki od cieplej wody w poniedzialek i dam znac co i jak . Bo zuwazylem takie objawy po zakreceniu wody na glownym zaworze jesli to ma jakies znaczenie

Opublikowano

Rozumiem że pozakręcałeś kurki z ciepłą wodą i nadal po odkręceniu zimniej w drugiej baterii z pierwszej leci woda? 

Czy masz możliwość puścić wodę w obieg ciepłej wody ? W ten sposób sprawdzisz czy głowice w bateriach są szczelne 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.