blachaxxx Opublikowano 2 Grudnia 2014 #1 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Mam dwa problemyUstawilem kociol na moc nominalna kociol zwykla fajka 18kwPodawanie 19 przerwa 41 wiatr na chyba 60-70%Kociolek zgasl wylecialo paliwoWegiel wesola iskra na malym nadmuchu jest ok lecz zastanawia mnie dlaczego palac kilka zsezonow na takich ustawieniach bylo ok a teraz kiepsko- chodzi mi o osiagniecie pelnej mocy kotla, palnik uszcelnilem slimak ma ok 10lat wiec czy moze on jest tego przyczyna ze raz podaje wiecej raz mniej.Dzisiaj bylem u znajomego podobny kociolek podawanie 13 na 50 wiatr namaxa i po otwarciu drzwi nie da sie zajzec do pieca taki upal bucha wegiel,ten sam. U mnie spalanie tak jakby na srodku paleniska plomien sredni a u kolegi mega duzy plomien na calosci palnikaChcialbym wymienic palnik na cos nawoczesniejszego lecz nie wiem co teraz wybrac brucer , burner czy jeszcze cos lepszego
Pieklorz Opublikowano 3 Grudnia 2014 #2 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Mogło Ci się przetrzeć kolano i idzie lewe powietrze lub wytarł się ślimak. Elementy można wymienić i będzie brykał dalej
blachaxxx Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor #3 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Jakie sa objawy wytartego ślimaka? Jak zdiagnozowac przetarcie kolanka? Trzeba wymonowac caly palnik ? Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Pieklorz Opublikowano 3 Grudnia 2014 #4 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Wygasić, wybrac opał z kosza, palnika.... Rozebrac i złożyć... Tyle lat używasz, to już nie mówie,że co rok, ale po chociaż 5latach to warto to rozebrać i zakonserwować, obadać.... Zdjąc ślimak z motoreduktora, nasmarowac tuleję itd. Wejdź na stronę pancerpola i ściągnij sobie instrukcję, jak masz od nich palnik
blachaxxx Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor #5 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Wlasnie to zobilem wybebeszylem go calego i co i nic wszysko,o dziwo jak nowe troche nagaru i tyle Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
blachaxxx Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor #6 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Dmuchawa ogolnie za duza palnik chba 25 kw tylko,rozni sie koronka, ciezko palic jak potrzeba 5kw Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.