szuwar Opublikowano 2 Grudnia 2014 #1 Opublikowano 2 Grudnia 2014 witam chce podłączyć dodatkowy grzejnik tylko chce sie w piąć w grzejnik stary który juz jest i tak samo wrócić powrotem czy będzie to grzało załaczam rysunek prymitywny no ale grafikiem nie jestem
sambor Opublikowano 2 Grudnia 2014 #2 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Taki układ nie będzie grzał prawidłowo, całe ciepło pójdzie w pierwszy grzejnik. Aby grzały oba należy powrót do pionu podłączyć do powrotu nowego grzejnika po przekątnej z zasilaniem.
Odysss Opublikowano 18 Września 2017 #3 Opublikowano 18 Września 2017 Witam, chciałbym dołożyć dwa grzejniki do instalacji. Całość jest w PP z wymuszonym obiegiem. Moje pytanie czy macie propozycje jak się w to wpiąć ? Bo raczej rurka nie podda się na tyle by zgrzewarką tam podjeść i założyć trójnik, a kuć całość niebardzo... Zastosować jakiś śrubunek ? (nie wiem czy to bezpieczne?) Ewentualnie mógłbym zrobić jakby załamanie ale znowu opór będzie większy ? Proszę o porady.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.