Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pellet Libero

jura01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pellet Libero Palil- uzywal ktos pelletu z tej firmy? jak sie spisuje bo cena atrakcyjna

Opublikowano

Ja paliłem - 2 lata temu kupowałem w Żyrardowie po 600zl/t fi 6, nawet się spalał, ale dawał dużo spieków na palniku, bez czyszczenia co 3 dni zaklejał całkowicie palnik jakimiś spiekami. Kaloryczność była OK, reszta - zła.

To pellet raczej kiepski,  parametry na papierze ma. ;)

Jak wrogowi to mogę polecić, innym - nie. :)

Chyba że jakość się poprawiła

Opublikowano

A jaki bys polecil w rozsadnej cenie? ja dopiero testuje mam pierwszy sezon w domu :) obecnie pale platinum pellet powiem ze jest naprawde super zadnych spiekow czy czegos tam, po miesiacu spalone ok 500kg i jakies wiaderko "czystego" popiolu ale cena zaporowa z dostawa 1130zl teraz doszla mi paleta olimpu za 1010zl z dostawa to zobacze jaka roznica. Szukam czegos w miare dobrego w granicach 800-900zl z dostawa sa jakies szanse?

Opublikowano

Ja już czwarty sezon palę i niestety wracam do Lavy Stelmetu i Barlinka - u mnie wychodzi 2-3t na sezon zimowy , czyli da się przeżyć..

Paliwo kupuję na wiosnę wtedy zawsze jest taniej.

W okolicach W-wy mam już dostawcę paliwa.

Te Olimpy czy Platinum to za drogie wynalazki.

Od 23 10 - 29 11 spaliłem też ok 500kg Barlinka, grzejąc do 21C 260m2 dobrze ocieplonego budynku.

Pozdr.

Opublikowano

Kurcze to niezle malo :) u mnie na razie zona kreci piecem :) ja za granica a zona grzeje do 23-24 jest cieplolubna, mysle ze jak jeszcze docieple strop i zaloze termostat pokojowy to tez wyjdzie mniej. A masz kociol wlaczony non stop czy wylaczasz na cieplejsze dni?

Opublikowano

Mam kombinowany zestaw - kocioł Wolfa CNK 25kW na gaz/olej + palnik szwedzki Viking-Bio 20kW + sterowanie Wolfa - u mnie kocioł jest włączony  non stop, a resztę załatwia automatyka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.