Radar41 Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor #26 Opublikowano 26 Listopada 2014 Dziękuję WSZYSTKIM za rady i szybkie odpowiedzi. Temat mam rozjaśniony w 100%. ZROBIĘ TAK: 1. Wymiana zaworu na kulowy 2. Wmontowane zaworu bezpieczeństwa 1,5 bar 3. Wyprowadzenie nowego zasilania dla 1 piętra w mieszkaniu 2 (dokładnie 3 końcowych niegrzejących grzejników) PEX 22, 4. Doprowadzenie zasilania bezpośrednio od pieca a nie od końca miedzianej rury dla zasilania w mieszkaniu 2 na parterze 5. Zmiana pieca na 22-25KW 6. Ze zbiornikiem wyrównawczym dam sobie na razie spokój, bo musze DOKŁADNIE sprawdzić połączenia, bo ciemno było i nie jestem ich pewnien. Jestem przekonany ze to rozwiąże problem. Dzieki raz jeszcze. EDIT: Ps teraz tak myśle i przypomniałem sobie ze do zbiornika idzie tylko ZASILANIE bo rurka od powrotu tam nie idzie (otwrór w ścianie). To troche dziwne bo wygląda to tak ze tą rure podłączono do DRABINKI i GRZEJNIKA w łazience jako przepływowy i dalej leci na wyrównawczy. Czy to jest mozliwe ?
sambor Opublikowano 26 Listopada 2014 #27 Opublikowano 26 Listopada 2014 Ps teraz tak myśle i przypomniałem sobie ze do zbiornika idzie tylko ZASILANIE bo rurka od powrotu tam nie idzie (otwrór w ścianie). To troche dziwne bo wygląda to tak ze tą rure podłączono do DRABINKI i GRZEJNIKA w łazience jako przepływowy i dalej leci na wyrównawczy. Czy to jest mozliwe ? Jeżeli drabinka grzeje to ma zwykły powrót. Przez zbiornik przelewowy woda normalnie nie powinna przepływać czyli drabinka byłaby zimna.
Radar41 Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor #28 Opublikowano 26 Listopada 2014 Kurde, masz racje. Jutro dokładnie się temu przyjrzę, bo nie do końca odrobiłem zadanie domowe. Sambor bardzo Ci dziękuje za pomoc. Duzo się nauczyłem i dowiedziałem.
Radar41 Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor #29 Opublikowano 27 Listopada 2014 Ok już ogarnąłem. Zasilanie leci do zbiornika wyrownawczego i tylko zasilanie. Z niego wychodzi taka niebieska rura przelewowa i to wszystko. Co prawda z tego zasilania leci jeszcze na drabinkę i grzejnik 5 żeber. Ale ten grzejnik jest praktycznie cały czas zakręcony więc nie będę tego przerabial. Oczywiście od grzejników leci powrót. Ok temat wyczerpany. Wiem co muszę zrobić. Pozdrawiam i raz jeszcze dzieki za fachowa pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.