Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zimno W Pokojach - Letnie Grzejniki

Radar41

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję WSZYSTKIM za rady i szybkie odpowiedzi. Temat mam rozjaśniony w 100%.

ZROBIĘ TAK:

1. Wymiana zaworu na kulowy

2. Wmontowane zaworu bezpieczeństwa 1,5 bar

3. Wyprowadzenie nowego zasilania dla 1 piętra w mieszkaniu 2 (dokładnie 3 końcowych niegrzejących grzejników) PEX 22,

4. Doprowadzenie zasilania bezpośrednio od pieca a nie od końca miedzianej rury dla zasilania w mieszkaniu 2 na parterze

5. Zmiana pieca na 22-25KW

6. Ze zbiornikiem wyrównawczym dam sobie na razie spokój, bo musze DOKŁADNIE sprawdzić połączenia, bo ciemno było i nie jestem ich pewnien.

Jestem przekonany ze to rozwiąże problem.

Dzieki raz jeszcze.

EDIT:

Ps teraz tak myśle i przypomniałem sobie ze do zbiornika idzie tylko ZASILANIE bo rurka od powrotu tam nie idzie (otwrór w ścianie). To troche dziwne bo wygląda to tak ze tą rure podłączono do DRABINKI i GRZEJNIKA w łazience jako przepływowy i dalej leci na wyrównawczy. Czy to jest mozliwe ?

Opublikowano

Ps teraz tak myśle i przypomniałem sobie ze do zbiornika idzie tylko ZASILANIE bo rurka od powrotu tam nie idzie (otwrór w ścianie). To troche dziwne bo wygląda to tak ze tą rure podłączono do DRABINKI i GRZEJNIKA w łazience jako przepływowy i dalej leci na wyrównawczy. Czy to jest mozliwe ?

Jeżeli drabinka grzeje to ma zwykły powrót.

Przez zbiornik przelewowy woda normalnie nie powinna przepływać czyli drabinka byłaby zimna.

Opublikowano

Kurde, masz racje. Jutro dokładnie się temu przyjrzę, bo nie do końca odrobiłem zadanie domowe. 

Sambor bardzo Ci dziękuje za pomoc. Duzo się nauczyłem i dowiedziałem.

Opublikowano

Ok już ogarnąłem. Zasilanie leci do zbiornika wyrownawczego i tylko zasilanie. Z niego wychodzi taka niebieska rura przelewowa i to wszystko. Co prawda z tego zasilania leci jeszcze na drabinkę i grzejnik 5 żeber. Ale ten grzejnik jest praktycznie cały czas zakręcony więc nie będę tego przerabial. Oczywiście od grzejników leci powrót. Ok temat wyczerpany. Wiem co muszę zrobić. Pozdrawiam i raz jeszcze dzieki za fachowa pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.