oley76 Opublikowano 20 Listopada 2014 #1 Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam. Mam piec kaflowy kuchenny z żeliwnym blatem. Czyszczę go dwa razy w roku wybierając pył. Pył jest straszny. Mimo, że staram się jak najdelikatniej i powolutku to wystarczy że coś mi spadnie i unosi się osadzając się wszędzie. Pół dnia zajmuje wyczyszczenie i posprzątanie. Pomyślałem o odkurzaczu ale nie wiem jaki wybrać (budżet 500 zł max.) Czy w ogóle jest sens bo czytałem że odkurzaczom nawet tym specjalnym szybko zabijają się filtry. Ja co pół roku wybieram 3-4 węglarki pyłu. Nie wiem czy Karcher 3.200 wytrzyma bo ma tylko filtr myslałem o Stanley 22ex ale opinie ma kiepskie. A przecież popiół to nie to samo co pył! Przy tej ilości boję się, że będę co chwile musiał czyścić filtry a zależy mi na czystości i na komforcie pracy. Czy macie może jakieś doświadczenia w tej materii? Jakie są wasze opinie?
mlodzieniec Opublikowano 21 Listopada 2014 #2 Opublikowano 21 Listopada 2014 Popsikaj to wodą jak paprotkę i sprzątaj bez pyłu. Ale nie lej wody jak do mycia auta, lekko zwilż, poczekaj i zbierz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.