Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wybór Opału

fighter8888

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do wyboru miał węglowy z dużą ilością ekogroszku za 320zl za t.. groszek 540 za tone i orzech za 630 za tone

chodzi mi o stałopalnosc ,,sterownik dmuchawa piec gornego spalania 9-12kw do tego obłożony szmotówką , metraz 65m2 5 grzejnikow i 120m pologowki 100l bojler 

ładowność ok 20kg

Opublikowano

Kotły miałowe maja stałopalność ok. 24 godzin ale nie wiem, czy Twój nadaje się do miału, czy ma dziurki w komorze zasypowej które powietrze dostarczą. Nie wiadomo, jaki ten węgiel orzech, jaki typ, jakiej kaloryczności. Cenowo to mi wygląda na jakis zagraniczny, bo nasz jest droższy, jak kupowałem to groszek był po 750 a orzech 790 z kopalni należacych do KHW. A zagraniczne węgle nie są tak dobre jak nasz, dużo popiołu i słabsze energetycznie są.

Opublikowano

Ma ruszt wodny .. i klapke na dolnych drzwiczkach /ktora za silikonowalem bo byla nie szczelna ...a bez dziurek nie da ..sie w instrukcij jest napisane palenie mialem ? Ustawienie wiekszej ilosci podmuchu ? Czy to ma sens

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bierz pellet i bedziesz miał święty spokój. Też przerabiałem różne dylematy i w sumie zadowolony jestem że padło wlasnie na pallet. 

Opublikowano

A jak ten pellet ma się do innych form ogrzewania? Drogo to wychodzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.