Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mały Problem

mikihajami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tragedia jest ponieważ nie masz pompy która by wymuszała obieg sprzęgło-kocioł. Jeśli zrobisz jak radzi kolega Energotop to nadal będzie to nieprawidłowa instalacja. Sprzedasz pompę mieszającą i zostawisz samo sprzęgło to co ci będzie wymuszać obieg kocioł-sprzęgło? Musisz zrozumieć ideę twojej instalacji. Są dwie drogi albo wywalasz sprzęgło łączysz kolektor z rurami które idą od kotła, pompę obiegu kotłowego zostawiasz jak jest, dajesz zawór dławiący i zawory zwrotne  i ona robi ci za ochronę powrotu. Druga opcja: zostawiasz sprzęgło,dajesz zawory zwrotne pompę obiegu kotłowego przenosisz na rurę powrotną przy kotle i jest ok. Nie wiesz na 100% czy to jest przyczyną zapowietrzania ale wszystko wskazuje na to że tak - zakładam że naczynie masz na odpowiedniej wysokości. Pozdrawiam :)

post-42382-0-31436200-1412793371_thumb.jpg

Opublikowano

Oooo.... rzeczywiście masz rację. Potraktowałem ją jako pompę mieszającą ;), a to jest pompa obiegu zamontowana w złym miejscu. Coś mi się wbiło że są dwie. Obiegu i mieszająca. Przepraszam że wprowadziłem w błąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.