lemanio Opublikowano 24 Września 2014 #1 Opublikowano 24 Września 2014 Witam, mam problem z jednym grzejnikiem w domu..... dom jednorodzinny.... grzejnik w łazience na górze. Wczoraj rozpaliłem drugi raz piec w tym sezonie. Wszystkie grzejniki, oprócz tego jednego grzeją. Grzejnik odpowietrzony - leci z niego woda.... odpowietrzyłem zawory odpowietrzające w skrzynce z rozdzielaczami.Dodam tylko , że trzy tyg. temu przy pierwszym rozruchu CO grzejnik grzał, nie było żadnych problemów.... nie wiem co od tego czasu, w niego wstapiło.... Cóż czynić ???
drakon3 Opublikowano 24 Września 2014 #2 Opublikowano 24 Września 2014 Zakręć pozostałe grzejniki i włącz pompkę. Może powietrze siedzi w jakimś załamaniu instalacji.
lemanio Opublikowano 25 Września 2014 Autor #3 Opublikowano 25 Września 2014 No z tym zakręceniem może być problem.... bo mam tylko jeden termostat.... a bez niego grzejnik jest cały czas otwarty.... coż czynić ???
Franek19 Opublikowano 28 Września 2014 #4 Opublikowano 28 Września 2014 Po odkręceniu (zdjęciu) głowicy termostatycznej z zaworu lekko "opukaj" go.Może termostat blokuje-zawiesił się?.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.