witcher Opublikowano 29 Sierpnia 2014 #1 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam Zakupiłem nowy piec i oczywiście w innych miejscach rozmieszczone są zasilanie i powrót, zastanawiam się jak podłączyć nowy piec, żeby było w porządku: Obecnie stary piec podłączony jest rurami 2 calowymi, nowy piec przyłącza ma 5/4, czy po prostu zredukować rurę i podłączyć to tak jak jest w wersji A? Czy przerobić układ pompy z zaworem różnicowym na 5/4 i podłączyć go możliwie najbliżej pieca - wersja B? Za sugestię dziękuję. W instalacji brakuje jeszcze zaworu trójdrożnego do ochrony powrotu kotła, ale nie mam pomysłu jak go zamontować, bo rura zasilające idzie do naczynie zbiorczego na strychu
sambor Opublikowano 29 Sierpnia 2014 #2 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 To bardzo dobry układ do montażu zaw 3-D - montujesz go praktycznie na kotle a obecną pompę dajesz na powrocie pomiędzy zaworem 3-D i kotłem. Nie widzę gdzie problem. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.