Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Gaur Duo (Kod Serwisowy)

forescik76

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam kodu serwisowego do sterownika Tech -st480 th.

Piec gaur duo 18,5.

Jakie ustawienia (lato, zima) proponujecie dla domu 140 m2 (nieocieplony , okna starszy plastik, strop styropian 5cm)

Opublikowano

spróbój 5162

Opublikowano

Niestety niepraeidlowy kod.

Zarowno w ustawienoach serwisowuch jak i ustawieniach zawansowanych.

Najwiekszy problem bo nie moge zmienic min. temperatiry CO (60 st).

Opublikowano

Niestety niepraeidlowy kod.

Zarowno w ustawienoach serwisowuch jak i ustawieniach zawansowanych.

Najwiekszy problem bo nie moge zmienic min. temperatiry CO (60 st).

sugerowałem się modelem st48

najlepiej jednak zrobić  jak zaproponował Andrzej_M_

Opublikowano

Dzięki .

Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli mi że producent celowo ustawił min temperaturę na 60 st.

Ponieważ zapobiega to korodowaniu wymiennika.

Pan wytłumaczył mi że przy podnoszeniu temperatury w zakresie 58-63 czy sugerowanym prze zemnie zakresie 53-58( min temp. 55) spalenie będzie takie samo. Jadanie większe zużycie podczas rozpalania.

Zaletami utrzymywania min temp 60 st  jest wspomniane mniejsze korodowanie wymiennika, mniejsze smołowanie pieca. Zobaczymy

Obecnie wydaje mi się że mam dość duże spalanie przy podgrzewaniu wody (bojler 140 l) w trybie letnim. Około 25 kg na 5-6 dni.

Moje obecne ustawienia w trybie letnim:

- Przerwa podawania 1.47 min

- Nadmuch 30%

Opublikowano

pan zapomniał dodać że temperatura jest tylko jednym ze składników mającym wpływ na korozję wymiennika. paląc mokrym opałem z wysoką zawartością siarki, ze złymi nastawami w kiepsko wentylowanej kotłowni samo trzymanie wysokiej zadanej na niewiele się zda. nieważne. poszukaj w sieci może znajdziesz ten kod.

zużycie opału jeśli jest duży odbiór CWU na poziomie 5kg nie musi oznaczać tragedii. jeśli opał słabej mocy to może tak wychodzić. 

zerknij na popiół, jak prawidłowo wypalony bez niedopałków to raczej niewiele się wyciągnie. możesz próbować wydłużać przerwę podawania ale ostrożnie i małymi krokami

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Szukam kodu serwisowego do sterownika Tech -st480 th.

Piec gaur duo 18,5.

Jakie ustawienia (lato, zima) proponujecie dla domu 140 m2 (nieocieplony , okna starszy plastik, strop styropian 5cm)

19800 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.