toma188199 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 #1 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Witam Od dwuch dni mam problem z ciepłą wodą w kranie, Gdy ustawiam na grzanie wody to przy tem 60 stopni w kranie leci zimna woda, a gdy przełącze na ogrzewanie domu działa ogrzewanie(ciepłe są kaloryfery) ale woda w kranie nadal zimna. na obrazku ; 1. to z tąd z bojlera woda ciepla dostaje się do kranu, mimo że jest tem 60 stopni to nie jest gorąca, a powinna parzyć 2. jest to zasilanie wody ciepłej do bojlera 3. to powrot wody do instalacji ogrzewania domu. 4.napelnianie bojlera wodą nie wiem czy dobrze opisalem bo nie jest to moja dziedzina, sprawdzalem zawor kotla niby sie załańcza przy daniej tem, a pompa też chodzi.
automatyk Opublikowano 29 Kwietnia 2014 #2 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 a sam zasobnik jest goracy ? nie robiłeś czegoś przy instalacji jakies remonty w łazience albo coś ?
majschi Opublikowano 29 Kwietnia 2014 #3 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 witam Na początek sprawdź ręką po rozpaleniu w piecu czy rurka 2 jest ciepła ( powinna mieć temperaturę wody w piecu ) następnie czy rurka 3 jest o kilka kilkanaście stopni chłodniejsza
gersik Opublikowano 29 Kwietnia 2014 #4 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Może być problem z zapowietrzeniem bo odpowietrznik jest na dole.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.