jonki1982 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 #1 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam Panowie jako laik zwracam się z PROŚBĄ o ocenę instalacji- mój hydraulik troszeczkę wiekowy i może mieć problemy. Zresztą u mnie w okolicy każdy ma przelicznik przy doborze kotła 120 kw na 1 m2 przy nowym budynku dobrze docieplonym więc każdy będzie miał problemy z moją instalacją. Domek mam 155 mkw parterowy docieplony podłoga 11 cm styr, strop 16 cm styr ściany 12 cm styr grafitowy, okna schuco , przesył do garaży ale tam temp 5 stopni będę utrzymywał. To co mam zakupione to Kocioł Pana Przemka KUS III 18 kw Bufor bez wężownicy 1000l Zasobnik cwu 300 l z 1 wężownicą 2 pompki leszno 25x60 chyba? grzejniki buderus W domu będzie ok 100 mkw podłogówki. schemat który znalazłem na necie to schemat troszkę do przeróbki Gdzie co dodać ???? Gdzie co zmienić??? Może jakieś inne rozwiązanie możecie zaproponować? Będę OGROMNIE WDZIĘCZNY. Proszę o POMOC
sambor Opublikowano 6 Kwietnia 2014 #2 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Najpierw przerób ten schemat , bo ten to śmiech na sali - piszesz - bufor bez wężownicy a rysujesz z wężownicą!, dwie pompy w szeregu Czy tylko podłogówka czy też grzejniki? Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.