frycus1 Opublikowano 28 Stycznia 2014 #1 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Witam, Posiadam piec Defro Komfort Eko. Ogólnie nie mam z nim problemów, ostatnio tylko załącza sie komunikat " Pokrywa zasobnika otwarta", co i rusz muszę chodzić do kotłowni i sprawdzać czy tak sie nie stało. Czy jest sposob żeby ten błąd się nie pokazywał, ewentualnie wymontowanie tego czujnika. Czujnik został przeczyszczony, przerwa do małego magnesu zmniejszona a nadal to się dzieje.
kiminero Opublikowano 28 Stycznia 2014 #2 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zmostkuj dziada na listwie przyłączeniowej lub na przewodzie.
yogi440 Opublikowano 30 Stycznia 2014 #3 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Mi rozlecial sie ten magnesik ktory dochodzi do czujnika.ON jest na klapie a bolec czujnika wewnatrz zasobnika.Jego kawalek przykleilem tasma do czujnika i po problemie.
frycus1 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor #4 Opublikowano 30 Stycznia 2014 No tak, zrobiłem. Też go przykleiłem. Narazie działa :D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.