bartekone Opublikowano 18 Listopada 2013 #1 Opublikowano 18 Listopada 2013 witam sredecznie ,mam problem z izolacja dachu poniewaz jest tylko blacha trapezowa bezpośrednio na krokwiach ... moje pytanie jakie mam mozliwosci czy szczeliny w nierównym poszyciu blachy moge wypełnic pianką montazową a pozniej jakaś płyta ,folia ,wełna ,folia ,prosze o jakieś wskazówki,pozdrawiam
staran Opublikowano 18 Listopada 2013 #2 Opublikowano 18 Listopada 2013 Sytuacja dość ciężka,zasadniczo powinna byc blacha, łaty,kontrłaty membrana i krokwie.Bez zdejmowania blachy to widze to tak, między krokwie przymocowac pasy mebrany wywinięte na krokwie i wypuszczone za okap chociaż na pas podrynnowy(nie wiem jakie masz obróbki) krokwie w tym rozwiązaniu nie będą chronione.następnie przerwa wentylacyjna i wełna na końcu obłożyć folią paroizolacyjną. W zależnosci od grubosci wełny i krokwi być może trzeba będzie nabić jakieś łaty,z tymi szczelinami nic nie kombinuj.To troche partyzantka ale bez zrywania blachy nie widze innego rozwiązania.
bartekone Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor #3 Opublikowano 19 Listopada 2013 wiem ciezka sytuacja ,dom stary ale trzeba cos zrobić a dach dość duży
staran Opublikowano 19 Listopada 2013 #4 Opublikowano 19 Listopada 2013 Jeśli poddasze nie będzie użytkowe to może warto pomyślec o ociepleniu samego stropu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.