mahony Opublikowano 16 Października 2015 #26 Opublikowano 16 Października 2015 niekoniecznie, jeśli pracuje jako górniak to ważne, jaka jest szczelina nad wymiennikiem. Jeśli mała to może kocioł mieć problem z rozruszaniem się.
malin84 Opublikowano 16 Października 2015 #27 Opublikowano 16 Października 2015 szczelina jest duza,pale w nim metoda krokowa,to jest piec uniwersalny z dolno-gornym spalaniu jak narazie najlepsza metoda to krokowa lecz irytuje mnie ta dmuchawa jak zamkne popielnik to zadyma na cala ulice i temperatura spada!!
spioch Opublikowano 16 Października 2015 #28 Opublikowano 16 Października 2015 Miarkownik najprostszy mechaniczny, sterownik zostawić, aby sterował pracą pomp.
malin84 Opublikowano 16 Października 2015 #29 Opublikowano 16 Października 2015 i chyba tak Panowie zrobie dobry miarkownik i moze koszmar pieca zniknie macie jakies propozycje cd.miarkownika tzn.sprawdzone i dobre bylbym wdzieczny
malin84 Opublikowano 18 Października 2015 #30 Opublikowano 18 Października 2015 Moze Panowie ktos sie wypowie na temat tego elektronicznego miarkownika MCI v4 da rade takiego podpiac pod moj sterownik st-24 sigma tech czy musi byc inny?
spioch Opublikowano 19 Października 2015 #31 Opublikowano 19 Października 2015 Ale po co Ci podłączać do sterownika. Niech sterownik działa sobie z pompkami na podstawie temperatury, a miarkownik niech steruje kociołkiem. W razie braku prądu miarkownik mechaniczny dalej działa sobie, zawsze zamknie dopływ powietrza.
mahony Opublikowano 19 Października 2015 #32 Opublikowano 19 Października 2015 Ale kol. malin uparł się na miarkownik elektryczny. Wg specyfikacji MCI v4 powinien podejść. Najlepiej kol. malin zrobi jak zada te pytanie producentowi ew. sprzedawcy miarkownika.
malin84 Opublikowano 19 Października 2015 #33 Opublikowano 19 Października 2015 oki przekonaliscie mnie kupuje zwykly w koncu ja jestem laikiem w tych sprawach a Panowie juz tu troche sa na forum i nie jednemu doradzili ! jak zaloze miarkownik to napisze jak sie piec sprawuje pozdrawiam i dzieki
hektoras Opublikowano 21 Kwietnia 2016 #34 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 malin84 no i co z tymi obietnicami?????????? Podziel się z innymi własnym doświadczeniem odnośnie tego miarkownika czy teraz zadowolony jesteś??????
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.