Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Polspaw Wamet Jak W Tym Wynalazku Palić?

bizdzioch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niekoniecznie, jeśli pracuje jako górniak to ważne, jaka jest szczelina nad wymiennikiem. Jeśli mała to może kocioł mieć problem z rozruszaniem się.

Opublikowano

szczelina jest duza,pale w nim metoda krokowa,to jest piec uniwersalny z dolno-gornym spalaniu jak narazie najlepsza metoda to krokowa lecz irytuje mnie ta dmuchawa jak zamkne popielnik to zadyma na cala ulice i temperatura spada!!

Opublikowano

Miarkownik najprostszy mechaniczny, sterownik zostawić, aby sterował pracą pomp.

Opublikowano

i chyba tak Panowie zrobie dobry miarkownik i moze koszmar pieca zniknie macie jakies propozycje cd.miarkownika tzn.sprawdzone i dobre bylbym wdzieczny

Opublikowano

Moze Panowie ktos sie wypowie na temat tego elektronicznego miarkownika MCI v4 da rade takiego podpiac pod moj sterownik st-24 sigma tech czy musi byc inny?

Opublikowano

Ale po co Ci podłączać do sterownika. Niech sterownik działa sobie z pompkami na podstawie temperatury, a miarkownik niech steruje kociołkiem. W razie braku prądu miarkownik mechaniczny dalej działa sobie, zawsze zamknie dopływ powietrza.

Opublikowano

Ale kol. malin uparł się na miarkownik elektryczny.  Wg specyfikacji MCI v4 powinien podejść. Najlepiej kol. malin zrobi jak zada te pytanie producentowi ew. sprzedawcy miarkownika.  

Opublikowano

oki przekonaliscie mnie kupuje zwykly w koncu ja jestem laikiem w tych sprawach a Panowie juz tu troche sa na forum i nie jednemu doradzili ! jak zaloze miarkownik to napisze jak sie piec sprawuje pozdrawiam i dzieki 

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.