Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy Taki Schemat Co Będzie Działać

TOMEK12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy taki ideowy schemat zadziała czy nie proszę o opinię z góry dziękuję

przepraszam za słaby schemat ale nie mam do tego nerwów Co.bmp

Opublikowano

rura do naczynka to fi 32 a do grzejników fi 25

Opublikowano

Rysunki dodajemy jako JPG lub PNG

Z tymi rysunkami to nie przesadzajmy - jakby nie można było dodawać bmp, to administrator by to po prostu zablokował.

A tak, to nie widzę przeszkód.

Pozdrawiam.

Opublikowano

rura do naczynka to fi 32 a do grzejników fi 25

Witam

według przedstawionego schematu i ilości grzejników wnioskować można że kociołek jest dość spory więc nie ryzykował bym i zrezygnował z tego Z.R. przed naczyniem jak już kolega Vernal wcześniej wspomniał może to doprowadzić do uszkodzenia kotła .

Warunki montażu naczynia otwartego

Na rurach bezpieczeństwa, wzbiorczej, przelewowej oraz odpowietrzającej nie wolno montować armatury umożliwiającej częściowe lub całkowite zamknięcie przepływu, a także urządzeń oraz armatury zmniejszającej pole przekroju wewnętrznego rur.

Opublikowano

Z tymi rysunkami to nie przesadzajmy - jakby nie można było dodawać bmp, to administrator by to po prostu zablokował.

A tak, to nie widzę przeszkód.

Pozdrawiam.

Inaczej to widzą osoby, które korzystają z neta mobilnego gdzie jak wiadomo występują limity.

Dla mnie to obojętne ponieważ łączę się kablem lecz także pobieranie i otwieranie takiego załącznika jest niewygodne.

Lepiej jest jak otwiera się on bezpośrednio w przeglądarce.

Opublikowano

No wiem, te limity to jest parodia, biedny kraj, gdzie łączność kosztuje parokrotnie drożej niż w krajach rozwiniętych.

W sumie to mógłby się pojawiać jakiś komunikat dla osoby chcącej wysłać taki duży załącznik, że osoby, które korzystają z internetu mobilnego mogą mu nie pomóc, gdyż nie będą chciały otworzyć takiego załącznika.

Opublikowano

Rura do naczynka jest jakieś 130 cm w bok z powodu warunków budowlanych inaczej się nie da.

Widziałem około 15 instalacji Co i wkazdej był ten bajpass a potem wszystkie rury a rura do naczynka prawie wszędzie co widziałem miała 3/4 cala i wszystko na dodatek sprawnie działało

Opublikowano

kocioł ma 40 kw wszystkiego do ogrzania jakieś 300m

mam pytanie jak pompkę przeniosę na powrót to będzie działać i nie wybuchnie w razie zagotowania

Opublikowano

Cy po przeniesieniu na powrót pompka się nie będzie zapowietrzać i czy tak samo wysoko wypchnie wodę ?

a i na powrocie z bajpasem

Opublikowano

a gdybym przed bajpasem na zasilaniu dał zawór bezpieczeństwa czy zdało by egzamin i nie wybuchło

Opublikowano

W instalacji nie ważna jest wysokość podnoszenia pompy, nic się nie zapowietrzy tylko zawór różnicowy musisz dać w poziomie

Zawór bezpieczeństwa montuje się aby zapobiec sytuacji awaryjnych np zamarznięcie naczynia

Opublikowano

ale ten zawór bezpieczeństwa z pompko na zasilaniu że w razie zagotowania wody kocioł nie wybuchnie gdyby para miała problem z wydostaniem się do naczynka to był by taki pół środek

Opublikowano

Tez prawda pół środki to nie rozwiązanie czyli pompka na powrocie z bajpasem i Z,R w pionie i

to na pewno będzie dobrze TAK ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.