Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brzydki Zapach Wc

maniek130

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Mam taki problem na razie mieszkam na parterze poziom nie jest użytkowany ale w łazience na pietrze jest nie przyjemny zapach i nie wiem skąd łazienka na piętrze jeszcze bez osprzętu i nie użytkowana

Opublikowano

nie jest zalana i odpływ do wanny i do umywalki nie zatkany czy mam zalać kanalizacjie wodą i zatkać

• 1 miesiąc temu...
Gość WkladyKominkowe
Opublikowano

Zgadzam się z powyzszymi postami,w przypadku kiedy wydobywa się brzydki zapach to najlepszym wyjściem bedzie po prostu zakorkowac kanalizację,wtedy problem zniknie.

Opublikowano

Zgadzam się z powyzszymi postami,w przypadku kiedy wydobywa się brzydki zapach to najlepszym wyjściem bedzie po prostu zakorkowac kanalizację,wtedy problem zniknie.

Oczywiście Kolegom chodzi o zakorkowanie kratek, spustów syfonów, i podejścia do muszli WC - absolutnie odradzam jednak korkowania rury wywiewnej pionu WC :lol: Odpowietrzanie pionu zapobiega przedmuchwaniu syfonów przy dużych przepływach (spłukiwanie WC), co skutkuje właśnie owymi całkiem nie :o różanymi aromatami. Wbrew pozorom, trafiają się tak zawikłane układy rur spustowych do pionu, że te zapachowe rozmaitości pojawiają się nawet w luksusowych łazienkach. I nijak się tego wówczas nie poprawi bez rąbania terrakoty...

PozdrA.

Opublikowano

zatkałem a do rury umywalkowej założyłem odpowietrznik ale w kotłowni nadal trochę śmierdzi

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.