maniek130 Opublikowano 7 Lipca 2013 #1 Opublikowano 7 Lipca 2013 witam Mam taki problem na razie mieszkam na parterze poziom nie jest użytkowany ale w łazience na pietrze jest nie przyjemny zapach i nie wiem skąd łazienka na piętrze jeszcze bez osprzętu i nie użytkowana
SanitSystem Opublikowano 7 Lipca 2013 #2 Opublikowano 7 Lipca 2013 z kanalizacji nie jest zalana i się odpowietrza. Zakorkować.
maniek130 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor #3 Opublikowano 7 Lipca 2013 nie jest zalana i odpływ do wanny i do umywalki nie zatkany czy mam zalać kanalizacjie wodą i zatkać
SanitSystem Opublikowano 7 Lipca 2013 #4 Opublikowano 7 Lipca 2013 zatkać korkiem do kanalizacji są dostepne w wiekszości sklepów.
Gość WkladyKominkowe Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #5 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgadzam się z powyzszymi postami,w przypadku kiedy wydobywa się brzydki zapach to najlepszym wyjściem bedzie po prostu zakorkowac kanalizację,wtedy problem zniknie.
adamasz Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #6 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgadzam się z powyzszymi postami,w przypadku kiedy wydobywa się brzydki zapach to najlepszym wyjściem bedzie po prostu zakorkowac kanalizację,wtedy problem zniknie. Oczywiście Kolegom chodzi o zakorkowanie kratek, spustów syfonów, i podejścia do muszli WC - absolutnie odradzam jednak korkowania rury wywiewnej pionu WC :lol: Odpowietrzanie pionu zapobiega przedmuchwaniu syfonów przy dużych przepływach (spłukiwanie WC), co skutkuje właśnie owymi całkiem nie :o różanymi aromatami. Wbrew pozorom, trafiają się tak zawikłane układy rur spustowych do pionu, że te zapachowe rozmaitości pojawiają się nawet w luksusowych łazienkach. I nijak się tego wówczas nie poprawi bez rąbania terrakoty... PozdrA.
maniek130 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor #7 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 zatkałem a do rury umywalkowej założyłem odpowietrznik ale w kotłowni nadal trochę śmierdzi
LubPolKotły Opublikowano 21 Września 2013 #8 Opublikowano 21 Września 2013 MInęło już trochę czasu wiec może napiszesz jak w chwili obecnej przedstawia się sytaucja i czy w dalszym ciągu jest nieprzyjemny zapach w kotłowni?
maniek130 Opublikowano 21 Września 2013 Autor #9 Opublikowano 21 Września 2013 Moja sytuacja po założeniu tego napowietrznacza lub inaczej smoczka zapach znikł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.