Daro2013 Opublikowano 6 Lipca 2013 #1 Opublikowano 6 Lipca 2013 Mój hydro powiedział, że przy miedzianej instalacji w kotłowni mogę zastosować tylko stalowe grzejniki. Która firma jest najpewniejsza: - purmo - perfect system ?
SanitSystem Opublikowano 6 Lipca 2013 #3 Opublikowano 6 Lipca 2013 Radson, Vogel&Noot jeśli już tak spamujemy.
sambor Opublikowano 6 Lipca 2013 #4 Opublikowano 6 Lipca 2013 Doradzamy A nie spamujemy, ;) Pozdr PS ja nie sprzedaję grzejników, ale nie polecam tych z serii Onnline z Onninena - tanie ale straszny badziew.- Gwarancja podobno 10 lat a już u dwóch klientów po 2 latach zaczyna rdza wyłazić.
SanitSystem Opublikowano 6 Lipca 2013 #5 Opublikowano 6 Lipca 2013 A kto toto produkuje. Może zamontowane w niewłaściwych warunkach.
sambor Opublikowano 6 Lipca 2013 #6 Opublikowano 6 Lipca 2013 Montowane - pokoje mieszkalne, zamieszkałe , czyli grzejniki grzeją, A produkcja najprawdopodobniej Ukraina. Pozdr.
SanitSystem Opublikowano 6 Lipca 2013 #7 Opublikowano 6 Lipca 2013 to ze produkowane na ukraine to nic nie znaczy ale ze onninen handluje tandeta to nie wiedzialem inna sprawa ze juz stasznie dawno tam nic nie kupowałem
sambor Opublikowano 6 Lipca 2013 #8 Opublikowano 6 Lipca 2013 Sam byłem zdziwiony ale pomagałem załatwiać reklamację, którą bez problemu uznali i mówili że to jakaś seria felerna była - u dwóch osób, niezależnie kupowane w W-wie.
Daro2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor #10 Opublikowano 7 Lipca 2013 Żeby nie zakłądać nowego wątku: czy warto dodać 1zł / mb więcej za włoską rurę do podłogówki /nie wiem czy dobrze nazwe piszę Pirelli/ zamiast polskiego Wavin ? Hydro mi o tym wspomina oraz sąsiad taką stosował. Mówią , że to LExus wśród rur. Wychodzi u mnie około 600mb czyli około 600zł więcej.
pasik1002 Opublikowano 7 Lipca 2013 #11 Opublikowano 7 Lipca 2013 wavin to dobra marka i sprawdzona nic sie nie dzieje z tym pexem
Daro2013 Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor #12 Opublikowano 10 Lipca 2013 Kupiłem wavin cena 2,3 zł/mb tanije nie znajdę a za włoską ok 1zł / mb trzebaby dopłącić. Wspieramy polskie produkty :-) Co do połączenia miedzianej instalacji w aluminiowym grzejnikami, ojciec tak ma w mieszkaniu od około 6 lat i wszystko ok. Mało tego miedź dochodzi do samych grzejników - tam jakieś mosiężne lub stalowe połączenia. Kobieta w sklepie z grzenikami powiedziała, że ważne aby alu i miedź nie stykały się bezpośrednio. Jak to w końcu jest z tym połączeniem. Czy wszystkie obecnie sprzedawane grzejniki są dostosowane do pracy w miedzianej instalacji /domieszka kilku % miedzi w alu grzejnikach/?
brzednia Opublikowano 5 Sierpnia 2013 #13 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Czy ktoś montował już polskie Perfecty? Znajomy instalator twierdzi że to nowa linia więc trudno o opinie
Neo Opublikowano 16 Sierpnia 2013 #14 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Z sensowniejszych a nie drogich można rozważyć grzejniki Sunrad.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.