BRAVAMW Opublikowano 2 Czerwca 2013 #1 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam przeszukiwałem forum i gogle na temat niewygaszania się samoczynnie pieca .Otoz mam nowy piec od paru dni Kamen WG 19Kw z sterownikiem ST-81 Tech. Zauwazylem ze cos nie tak ze sterownikiem , 1.bo po wypaleniu wegla dmuchawa chodzila do rana, nie uruchomiła się opcja wygaszania 2.Zalaczylem rozpalanie (bez rozpalania w piecu) i po 30min powinien wyskoczyć blad ,,rozpalanie nieudane'' a piec próbował rozpalać dalej i dmuchawa chodzila pare godzin .
darecki2308 Opublikowano 30 Czerwca 2013 #2 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witam przestudiuj wnikliwie DTR od sterownika , a kłopot twój zniknie . ;)
BRAVAMW Opublikowano 29 Października 2014 Autor #3 Opublikowano 29 Października 2014 Okazalo sie ze sterownik byl uszkodzony.
mlodzieniec Opublikowano 30 Października 2014 #4 Opublikowano 30 Października 2014 Swego czasu kupiłem TECH st 28, po 3 miesiącach padł wyświetlacz, w ramach gwarancji naprawa, ale niesmak pozostał. Napisz dokładnie co się popsuło, może komuś się przyda informacja. U mnie padł rezystor wyświetlacza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.