gigi2b Opublikowano 3 Maja 2013 #1 Opublikowano 3 Maja 2013 Witam mam pytanie podłaczyłem odwrotnie bojler znaczy tak mi się wydaje bo wejście c.o ma być z przodu obok przyłacza do pieca a c.w.u z tyłu zmyliła mnie anoda magnezowa montowana na kryzie 125 która znajduje się z przodu a nie z tyłu bojlera czy ten bojler bedzie dobrze grzal bojler marki galmet sgw (l)
Gość Digitrax Opublikowano 3 Maja 2013 #2 Opublikowano 3 Maja 2013 Jeżeli podłączyłeś go do pieca to grzać na 100 % nie będzie. Z kotłem współpraca jest możliwa po wykonaniu schematu podłączeń lub załączeniu zdjęć.
majschi Opublikowano 3 Maja 2013 #3 Opublikowano 3 Maja 2013 co dokładnie połączyłeś odwrotnie ? ważna aby zimna woda była podłączona od dołu a wypływ ciepłej u góry a jeśli przyłącze CO bedzie połączone odwrotnie (tnz zasilanie na dole a powrót u góry) to nie zadziała grawitacja ale instalacja z pompką bedzie dzielać wrzuć jakies zdiecia
gigi2b Opublikowano 3 Maja 2013 Autor #4 Opublikowano 3 Maja 2013 chodzi o ciepła wode urzytkową podłaczylem znaczy odwrocilem bojler czy to jest jakaś różnica podłaczenie z instalacji wody na rysunkach powinno być z przodu przy odejsciu do pieca a wyjscie c.w u przy koncu bojlera czy to jest jakaś róznica jutro zamieszczę fotke bo to starszy typ bojlera z kryza 125 na której jest anoda magnezowa bez możliwosci instalacji grzalki chyba ze spawanie czeka
majschi Opublikowano 3 Maja 2013 #5 Opublikowano 3 Maja 2013 jesli podłaczyleś zimna wode na dole a ciepłą u góry to jest prawidlowo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.